AVTALER & KONTRAKTER

Telenor krever 266 millioner av IBM

Den 5. oktober starter rettssaken.

22. sep. 2009 - 14:14

Telenor mener IBM har misligholdt sine forpliktelser i forbindelse med et storstilt oppdrag de fikk i 2004. Derfor krever de nå IBM for 266 millioner kroner, skriver Dagens IT.

Saken har rullet og gått i flere år. I 2007 var stemningen svært dårlig mellom de to partene, og i august i fjor gikk Telenor søksmål mot IBM. Nå er saken berammet, og den 5. oktober kommer endelig saken opp for Oslo Tingrett.

IBM har så langt ikke villet kommentere saken, men blir nå nødt til å svare for seg i retten. Det er satt av seks uker til saken.

Da kontrakten ble inngått i 2004, var det regnet som landets største IT-kontrakt. Totalt dreide det seg om inntil 6.300 servere fra EDB og nærmere 1.700 servere fra Telenor.

- Dette er den største serverkonsolideringen i Europa hittil, sa daværende kommunikasjonsdirektør Per Vassbotn i IBM Norge overfor digi.no.

Totalt var femårsavtalen verdsatt til 2 milliarder kroner, fordelt på 1,7 milliarder for EDB og 300 millioner for Telenor. Som en del av avtalen kjøpte også IBM deler av IBM Norge.

- IBM misligholdt sine forpliktelser etter avtalen. Det oppstod forsinkelser og leveransene var mangelfulle [...] Telenor mener at IBM med dette har utvist grov uaktsomhet, og krever erstatning for et samlet tap på 266 millioner kroner, med tillegg av renter og saksomkostninger, skriver Telenors advokater i Thommessen i sitt sluttinnlegg.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.