Telenor krever milliarderstatning

Holder sin indiske partner ansvarlig for tapet av mobillisenser.

Telenor og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas krever milliarder fra Unitech etter tapet av samtlige mobillisenser i India. Samtidig leter de nå etter en ny partner i landet.
Telenor og konsernsjef Jon Fredrik Baksaas krever milliarder fra Unitech etter tapet av samtlige mobillisenser i India. Samtidig leter de nå etter en ny partner i landet. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Holder sin indiske partner ansvarlig for tapet av mobillisenser.

Oslo (NTB): Telenor varsler at de vil kreve erstatning fra sin indiske partner Unitech, for tap selskapet har lidd etter at de mistet lisensen som operatør i India.

Telenor viser til aksjonæravtalen med Unitech og sier de holder det indiske selskapet ansvarlig for tapet at 22 lisenser utstedt til det felleseide selskapet Uninor.

Uninor var ett av flere selskaper som ble rammet da Indias høyesterett inndro 122 mobillisenser 2. februar i år. Lisensene trekkes på bakgrunn av hendelser som skjedde før Telenor gikk inn i det indiske mobilmarkedet.

- At lisensene var lovlige og gyldige var et vesentlig krav i aksjonæravtalen mellom Telenor Group og Unitech Limited. Vi mener at Høyesteretts kansellering av lisensene er et klart brudd på Unitechs garantier, sier juridisk direktør Pål Wien Espen i Telenor Group.

Telenor vil kreve erstatning for alle investeringer og garantier som skades av at lisensene er trukket tilbake. Det norske telekomselskapet har investert 8,9 milliarder kroner i Uninor, som de eier 67,25 prosent av.

Telenor har også gitt garantier for 8,1 milliarder kroner. Nå ser konsernet seg om etter en ny partner i India. (©NTB)

    Les også:

Til toppen