BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor krever ti kroner per MMS-melding

Telenor Mobil lanserer nå neste generasjons meldingstjenester på mobiltelefonen; MMS. Men billig blir det ikke.

12. mars 2002 - 14:05

Telenor Mobil blir først ut med å tilby MMS (multimedia messaging service) til sine kunder. Med MMS kan du sende kombinasjoner av tekst, tegninger, fotografier, lyder og korte animasjoner fra en mobiltelefon til en annen. En MMS kan sendes direkte mellom to mobiltelefoner, eller som en informasjonstjeneste, akkurat som tekstmeldinger brukes i dag.

I dag går Telenor ut og tilbyr en gratis introduksjonsperiode. Du må imidlertid være kjapp, for allerede 1. mai må du begynne å betale for å sende MMS. Da vil den gamle monopolisten kreve ti kroner for hver eneste melding som sendes fra egen telefon.

Tjenesten er tilgjengelig for alle Telenors mobilkunder som har en MMS-telefon, hvilket ikke er så altfor mange ennå. Mobilbrukere som ikke har en MMS-telefon, vil etter 1. mai få en vanlig tekstmelding i stedet. Deretter kan man logge seg på Telenor Mobils nettsider og lese meldingen der. Det blir også mulig å sende MMS fra disse sidene.

- Vi har valgt å sette én pris, uansett om meldingen man sender er stor eller liten, og uansett hva slags abonnement man har. Vi tror det er bra for kundene at dette blir like enkelt som ved vanlige tekstmeldinger," sier assisterende informasjonssjef Esben Tuman Johnsen i Telenor Mobil.

Også NetCom ser på MMS-tjenester. Selskapet inngikk i dag en samarbeidsavtale med Inpoc og Nokia om utvikling av MMS-innhold.

- Med disse avtalene sikrer vi at hele verdikjeden jobber sammen for at MMS skal bli en suksess. Dessuten kan vi jobbe mot en koordinert lansering og

finne en forretningsmodell som både innholdsleverandører og NetCom er fornøyd med, sier NetCom-sjef Barbara Thoralfsson, som imidlertid ikke kan tilby sine løsninger til publikum ennå.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.