BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor-kurs faller før børs

Institusjonelle investorer holder seg tilbake før tegningsfristen løper ut. London-megler selger aksjen for 55 kroner men ingen vil kjøpe.

Ole-Andreas Krohn
30. nov. 2000 - 03:33

Børslanseringen av Telenor sammenlignes nå med Telia-fiaskoen i svenske media. Interessen for emisjonen blant institusjonelle investorer skal i henhold til den svenske avisens Dagens Industri være nærmest fraværende.

Den uoffisielle handelen som utføres av det engelske meglerhuset Tullett & Tokyo Liberty viser en kurs som ikke inspirerer til en haussing av aksjen. Selskapet har spesialisert seg på handel av aksjer i forkant av børslanseringer.

-Det er ingen som helst interesse for Telenor, sier en megler i Tullet & Tokyo Liberty til Dagens Industri.

For noen uker siden hadde meglerhuset selgere på 68 kroner per aksje, men det var da ingen kjøpere som meldte interesse.

I forrige uke falt salgskursen til 60 kroner. Mandag falt kursen videre til 58 kroner og i går lå kursen på 55 kroner, men fortsatt skal det ikke være interessenter på banen.

I henhold til planen skal Telenor altså på børs 4.desember. Tegningsfristen for institusjonelle investorer går ut på fredag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.