KARRIERE

- Telenor-kutt fører til masseoppsigelser

Opptil 600 stillinger i fare, mener NITO.

3. feb. 2010 - 10:32

600 jobber kan forsvinne og kompetanse forvitre når Telenor endrer kontraktsregimet med underleverandører, frykter ingeniørenes fagforening NITO.

Konserntillitsvalgt Harald Stavn hos NITO Telenor frykter også at kuttene vil ramme kundene. Han slår fast at opptil 600 mennesker kan miste jobben i oppsigelsesrunder som starter allerede i februar hos underentreprenørene Relacom, Sønnico Installasjon og Eltel Networks.

Ifølge Teknisk Ukeblad har El&IT Forbundet beregnet at den største av aktørene, Realcom, kan ha en overtallighet på hele 400 stillinger. Videre ventes det at Eltel mister mellom 50 og 100 årsverk, og Sønnico rundt 100 årsverk.

Kundeservice

- Kuttene kan få konsekvenser for den kundeservice og leveransedyktighet som Telenor er avhengig av, sier Stavn til NITOs nettsted.

NITO er oppgitt over at Telenor heretter vil tildele femårskontrakter med én og én av de tre forhåndskvalifiserte leverandørene i ett og ett fylke.

- Telenor utgjør nemlig så stor del av markedet, at å miste storkunden totalt i enkelte fylker kan fjerne grunnlaget for lønnsom drift, mens å vinne nabofylket kan føre til behov for masserekruttering der. I verste fall søker disse ingeniørene seg til andre bransjer, eller velger å slutte, sier Stavn.

Lik oppdragsmengde

Informasjonssjef Atle Lessum i Telenor sier han har sympati med de ansatte og forståelse for at det kan være vanskelig å flytte eller bytte arbeidsgiver for å fortsette i faget. Han forsvarer likevel endringene:

- Det er viktig for oss å påpeke at oppdragsmengden vil være omtrent den samme i tiden som kommer, vi trenger mange og dyktige entreprenører med høy kompetanse. En slik geografisk modell er ønsket velkommen av entreprenørene, sier Lessum til Teknisk Ukeblad.

Å tildele avtalene i femårsbolker sikrer også forutsigbarhet, påpeker han.

Tirsdag ble det kjent at Telenor nedbemanner forsknings- og utviklingsavdelingen GBDR på Fornebu og i Trondheim med nærmere 60 forskere og ingeniører. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.