Telenor-kutt klar til neste uke

I april varslet John Fredrik Baksaas oppsigelser. Til uken blir det kanskje kjent hvor mange som må gå.

I april varslet John Fredrik Baksaas oppsigelser. Til uken blir det kanskje kjent hvor mange som må gå.

I 2002 og 2003 ryddet Telenor hardt og tungt i mange av sine divisjoner, men fastnett-divisjonen ble spart den gangen.

Men i april i år meldte John Fredrik Baksaas at nå skulle det ryddes også her. Årsakene er mange, men det viktigste er at antall linjer og kunder nå faller fort - mobiltelefoni og IP-telefoni overtar.

Totalt gikk driftsinntektene i området som heter Fixed Norge ned med 4,5 prosent sammenlignet med første kvartal i fjor. Reduksjonen i telefoni- og datainntekter ble bare delvis kompensert av veksten i antall ADSL-abonnenter.

Kostnadene i Fixed skal dermed reduseres med 1,5 milliarder, opplyste Telenor-sjefen under resultatfremleggelsen i april. Men hvor mange årsverk dette innebærer ville ikke Baksaas estimere.

- Alle detaljer er ikke på plass. Men det er klart at med dagens teknologiske utvikling betyr en effektivisering også en reduksjon i antall årsverk, sa han.

Ryktene om hvor mange som skal sies opp blusset opp etter et oppslag i Dagens Næringsliv på lørdag der en ukjent kilde hevdet at det er snakk om 500-700 personer. Men om dette er styrte lekkasjer eller ren gjetting blir først klart til neste uke. Da skal fagforeningen EL og IT Forbundet bli orientert. Om da Telenor offentliggjør planene er ikke kjent.

Til toppen