Telenor kutter ADSL-prisene - for vanlige brukere

Inntil nå har vanlige kunder subsidiert et lite antall storsurfere. Nå kommer innstramningen som skal gi vanlige kunder mer for pengene.

Telenor avduker i dag en ny prisstruktur for sine ADSL-internett-linjer. Som varslet i fjor ønsker Telenor et oppgjør med dagens "spis alt du vil til fast pris"-system. Det viser seg at vanlige kunder ikke laster ned så mye og subsidierer således et lite antall superbrukeres surfing.

Likevel møtte Telenor en storm av prostester da de luftet ideen for første gang i fjor, men nå viser det seg at frykten for "tellerskritt på ADSL" var ubegrunnet.

Les også

I fjor høst introduserte Telenor første trinn, et ADSL-tilbud med begrensning, men det er først nå den bebudede store omleggingen kommer. I dag har Telenor startet salget av fire ADSL-pakker. Tre av dem er nye.


Om dette er en god eller dårlig nyhet, kommer an på hvordan du bruker Internett. For de fleste vil det være en god nyhet. Men Telenor understreker at eksisterende kunder vil få beholde sin frie bruk, men hvor lenge dette vil vare er det ikke tatt noen beslutning på.

Inntil i dag tilbød Telenor en ADSL-linje med 704 kilobit i sekundet-hastighet der du kan laste ned 1 gigabyte i måneden for 350 kroner. Skulle du ha mer, måtte du betale 550 kroner for fri bruk. Betalte du 750 kroner, fikk du løftet farten til 1 Mbit i sekundet.

De nye prisene reduserer en 704 Kbit i sekundet-linje til 450 kroner for folk flest - et avslag på 100 kroner. Begrensningen er at du "bare" kan laste ned 10 GB i måneden.

Målinger Telenor har gjort blant sine brukere, viser at dette er nok for 89 prosent av brukerne.

For å illustrere hvor mye 10 GB er, forteller Telenor at dette for eksempel tilsvarer at du laster ned 50 MP3-låter eller en stor spilldemo hver eneste dag.

Løfter du opp prisen til dagens 550 kroner, får du i stedet en linje på 1 MBit i sekundet og en nedlastningstak på 30 GB. Med i denne prisen følger det et årsabonnement på iCanals familiepakke med en del spill og språkopplæring. Bruken av dette belastes ikke din brukerandel.

Men virkelige storbrukere må betale mer. Skal du ha fri bruk, tilbyr Telenor nå bare en pakke med en linjefart på 1 Mbit og den vil koste 750 kroner i måneden. Telenor forteller at i dag er det bare to prosent av deres ADSL-kunder som laster ned mer enn 30 GB i måneden.

Telenor lanserer også et nytt tilbud til de stadig flere kundene som kutter ut fasttelefon. I dag må du ha fasttelefon for å få ADSL, men dette dropper nå Telenor. ADSL uten telefoni koster kr 60 mer i måneden enn et ADSL abonnement som er pakketert med et telefonabonnement.

Til toppen