Telenor kutter for å bli «smartere»

Varsler nedbemanning i Norge og helt ny organisasjon.

Telenor varslet i dag sine ansatte om store endringer. Her fra selskapets praktbygg på Fornebu.
Telenor varslet i dag sine ansatte om store endringer. Her fra selskapets praktbygg på Fornebu. (Bilde: Marius Jørgenrud)

Varsler nedbemanning i Norge og helt ny organisasjon.

Telenor Norge står overfor store endringer. Antallet ansatte skal reduseres og virksomheten skal organiseres på en ny måte.

Ansatte over hele landet er i dag samlet til allmøter hvor endringene legges frem, kunne Computerworld avsløre tidligere i dag. Ved praktbygget og hovedkvartalet på Fornebu startet møtene klokken 13.

Telenor-ledelsen har varslet at de vil ha færre ansatte ved utgangen av året, men det er uklart hvor mange som blir berørt.

- Vi jobber kontinuerlig med å finne smartere og mer effektive måter å drive selskapet på. Nå justerer vi organisasjonen for å bedre tilpasse oss markedet og kundenes behov. En ny organisasjonsstruktur trer i kraft fra og med i dag, sier informasjonssjef i Telenor Kristin Tønnesen til digi.no.

Produkt- og forretningsutvikling samles i en ny divisjon med samme navn. Hensikten skal være å få mer trykk bak produkt- og tjenesteutviklingen i selskapet. Videre skal den nye strukturen sikre ytterligere effektivitet ved selskapets nettutbygging.

- For noen ansatte betyr det at de flyttes internt i organisasjonen. Noen får ny leder. For andre vil ikke endringen direkte omfatte dem, sier Tønnesen.

Hun kan verken opplyse hvor mange ansatte som skal flyttes, eller hvor mange ansatte som i løpet av året blir overflødige. Samtidig bekrefter hun at de står overfor en nedbemanning.

- Vi kommer til å ha færre årsverk ved utgangen ved utgangen av året enn ved inngangen til 2011. Mye av dette vil skje gjennom naturlig avgang, men det vil mest sannsynlig ikke være tilstrekkelig.

- Da snakker vi om oppsigelser?

- Det er for tidlig å si. Noe eksakt tall på antallet reduserte stillinger er ikke fastsatt. Vi skal strukturere opp organisasjonen i henhold til endringen vi har gjort, men dette er ikke et nedbemanningsinitiativ.

Informasjonssjefen bedyrer at dette ikke er en dramatisk endring for selskapets norske ansatte.

- Hvordan mottok de ansatte meldingen på allmøtet?

- Det var mange konstruktive spørsmål og jeg opplevde at de ansatte så logikken i endringen og er motivert for å drive på videre, sier Tønnesen.

Telenor har per i dag rundt 5000 ansatte i Norge.

Til toppen