Telenor lanserer fastpris på fasttelefoni

Nå skal Telenor stoppe kundeflukten til IP-telefoni med nye fastpris-tilbud på fasttelefoni.

Telenor lanserer fastpris på fasttelefoni

Nå skal Telenor stoppe kundeflukten til IP-telefoni med nye fastpris-tilbud på fasttelefoni.

Blant annet amerikanske telekunder har forlengst forlat prising av forbruk til fordel for fastpris på samtaler med fasttelefonen sin. Nå kommer Telenor etter og tilbyr for første gang i selskapets 150 årige historie abonnementer med fast pris på samtalene.

Forklaringen på denne revolusjonen er enkel: Stadig flere kunder flytter over på IP-telefoni og nå har Telenor nådd et smertepunkt hvor de ser seg nødt til kutte prisene. Alternativet er å tape enda mer på å miste flere kunder.

Selskapet annonserte på en pressekonferanse i dag at de nå leverer abonnementet Pluss for fasttelefoni. Med dette abonnementet kan man gjennom å betale en fast månedlig sum får ringe så mye man vil til andre fasttelefoner og bredbåndstelefoner i Norge uten å betale tellerskritt eller startavgift.

Prisen på tjenesten vil avhenge av om man har analog linje eller om man har en eller to ISDN linjer. Prisen er henholdsvis 249, 269 og 329 kroner i måneden.

Prisene kan fremdeles ikke konkurrere helt med IP-telefon - hvis man bare ser på månedsprisen, for IP-telefoniselskaper som Telio tilbyr fri ringing til hele Norge, Vest-Europa og Nord-Amerika for 159 kroner måneden.

Men for mange brukere som enda ikke har flyttet er installasjonsutfordringer og kanskje bytte av dagens ISDN-telefon kanskje Telenors nye priser billig nok.

Å kunne ringe for en fast månedspris uten å måtte tenke på tellerskrittkostnadene har vært et viktig salgsargument for bredbåndstelefoni. Nå som Telenor har lansert et slikt abonnement for fasttelefonen må de mange leverandørene av bredbåndstelefoni flytte fokus for sine salgsargumenter.

Telenor opplyser at det har vært en nedgang på 33 prosent i trafikken over fasttelefoni de siste to årene, men at den er temmelig konstant hvis man legger sammen trafikken for fasttelefoni og bredbåndstelefoni.

digi.no spør om ikke dette tilbudet kan være med på å forsinke overgangen til IP-basert telefoni:

- Det tror jeg ikke, men kunden vil kanskje i større grad tenke seg om før de skifter til bredbåndstelefoni, svarer Berit Kjøll, direktør for privatmarkedet i Telenor.

Hun presiserer at kvaliteten på fasttelefoni fortsatt er bedre når det gjelder sikkerhet, strøm og stabilitet.

Fasttelefonabonnementet kommer nå i tre varianter: Mini, Basis og Pluss, men det er bare pluss som gir fastpris.

Abonnementet blir også tilgjengelig for små bedriftskunder som ikke har egen hussentral. De får samme betingelser og den eneste forskjellen ligger i at bedriftene kan trekke fra merverdiavgiften.

Ved siden av fastpris på fasttelefonen lanserte også Telenor fastpris på bredbåndstelefoni. Selskapet deler også her opp i variantene Mini, Basis og Pluss. På Mini abonnementet er det ingen månedlig sum og man kan ringe gratis til andre bredbåndstelefoner fra Telenor. Alt annet koster penger. Basis er en videreføring av Telenors bredbåndstelefoni slik det er i dag og med Pluss ringer man gratis til alle bredbåndstelefoner og fasttelefoner i Norge.

Til toppen