BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor lanserer gratistelefon

Telenor kaster seg i dag inn i markedet for gratistelefoni. Perfekt for de som ikke vil betale for telefonsamtaler og som er villige til å bli avbrutt av en 10 sekunders reklametrudelutt hvert 90. sekund. Noen begrensninger finnes dog.

Frode Eriksen
8. sep. 1998 - 10:28

Telenors tilbud gjelder Oslo og Akershus og gjør at en vil kunne ringe fra hvilken som helst telefon i disse to fylkene, inkludert betalingstelefoner eller telefonkiosker, til hvilken som helst telefon i Norge.

Telenor testet tjenesten på Gjøvik i 1997 og registrerte da inntil 40.000 gratis samtaler i løpet av en helg, fra 12.000 privattelefoner. Selskapet regner med minst like god mottakelse av tilbudet på Østlandet.

Foreløpig er tjenesten sperret for oppringning til mobiltelefoner, utlandet, datatrafikk og Teletorg-nummer. For å hindre at bedrifter og offentlige kontorer må bruke tid på reklame-avbruddene, vil gratis-tilbudet ikke kunne benyttes i kontortiden fra 08.00 - 16.00 på hverdager.

Telenors gratistelefon-løsning er åpen, som hvem som helst kan benytte ved å ringe et eget 800-nummer, 800 38 000, som gjør at samtalen ikke takseres på vanlig måte. Kapasiteten på tjenesten bestemmes av hvor mange annonsører som benytter denne reklamekanalen og som dermed er villige til å finansiere samtalene.

Telenor vurderer en utvidelse av tilbudet til å gjelde flere fylker senere, skriver selskapet i en pressemelding.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.