Telenor lanserer gratistelefon

Telenor kaster seg i dag inn i markedet for gratistelefoni. Perfekt for de som ikke vil betale for telefonsamtaler og som er villige til å bli avbrutt av en 10 sekunders reklametrudelutt hvert 90. sekund. Noen begrensninger finnes dog.

Telenors tilbud gjelder Oslo og Akershus og gjør at en vil kunne ringe fra hvilken som helst telefon i disse to fylkene, inkludert betalingstelefoner eller telefonkiosker, til hvilken som helst telefon i Norge.

Telenor testet tjenesten på Gjøvik i 1997 og registrerte da inntil 40.000 gratis samtaler i løpet av en helg, fra 12.000 privattelefoner. Selskapet regner med minst like god mottakelse av tilbudet på Østlandet.

Foreløpig er tjenesten sperret for oppringning til mobiltelefoner, utlandet, datatrafikk og Teletorg-nummer. For å hindre at bedrifter og offentlige kontorer må bruke tid på reklame-avbruddene, vil gratis-tilbudet ikke kunne benyttes i kontortiden fra 08.00 - 16.00 på hverdager.

Telenors gratistelefon-løsning er åpen, som hvem som helst kan benytte ved å ringe et eget 800-nummer, 800 38 000, som gjør at samtalen ikke takseres på vanlig måte. Kapasiteten på tjenesten bestemmes av hvor mange annonsører som benytter denne reklamekanalen og som dermed er villige til å finansiere samtalene.

Telenor vurderer en utvidelse av tilbudet til å gjelde flere fylker senere, skriver selskapet i en pressemelding.

Til toppen