FORBRUKERTEKNOLOGI

Telenor lanserer HD-TV til alle paraboler

Som første i Norge lanserer nå Telenors Canal Digital et kommersielt HD-TV-tilbud.

30. jan. 2007 - 13:26

HD-TV har vært testet og hypet siden tidlig på 90-tallet, blant annet i Japan, men nå skal det endelig bli alvor for et større antall norske kunder.

Canal Digital, Telenors satellitt og kabel-TV-selskap går nå ut med et tilbud til sine kunder om den første TV-dekoderen i Norge som kan servere en høyoppløslig TV-signal. Tilbudet gjelder dog bare kunder med parabol, kabel-kundene til Telenor må vente.

Dagens vanlige TV-standard (PAL) lager et skjermbilde med bare 576 linjer. Dette løfter den første HD-TV-standarden til 720 linjer med hver 1280 punkter, noe som gir et mer langstrakt format med mer kinoaktige og klarere bilder.

Samtidig lanseres også nytt HDTV-innhold i Norge. CANAL+ skal sende FA Premier League-kamper direkte i HD eksklusivt hos Canal Digital. Også en del TV-kanaler vil komme til:

Dokumentarkanalen Discovery sender 24 timer i døgnet. National Geographic Channel HD planlegger lansering i april. VOOM viser programmer innen natur, reiser, mote, underholdning og musikk – alt i HD-kvalitet og inngår i Canal Digitals HD-pakke. Flere HD-kanaler lanseres i løpet av året, forteller Canal Digital.

25 prosent av de norske husholdningen har en eller flere HD-klare flatskjermer. Blant de som har skaffet seg HDTV er det 50 prosent flere menn enn kvinner. Dette fremgår av en undersøkelse gjennomført av Visendi for Canal Digital Norge som nå lanserer den første dekoderen for HDTV.

- Mange nordmenn har vært HD-klare lenge. Og det er første gangen i historien at folk har kjøpt et produkt det ikke har vært innhold til. Folk har vært HD-ready, mens landet har vært HD-empty, sier Svein Erik Davidsen, administrerende direktør i Canal Digital Norge, som er stålende fornøyd med å være den som endelig gir nordmenn tilgang på fremtidens TV.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.