Telenor lanserer mobil Messenger

Selv om de mister SMS-inntektene, lanserer Telenor fri bruk av Microsoft Messenger, på noen mobiler.

Telenor lanserer mobil Messenger

Selv om de mister SMS-inntektene, lanserer Telenor fri bruk av Microsoft Messenger, på noen mobiler.

I et overraskende trekk har Telenor lansert Messenger til sine mobilkunder, til tross for at denne formen for tekstkommunikasjon erstatter SMS. SMS er i dag særlig populært blant unge og er i dag en stor inntektskilde for Telenor.

- Det tar nok litt før det tar over for SMS. Det er viktig å huske at SMS er en ti år gammel tjeneste. Vi må gå videre vi også, sier Jon Erik Haug, leder for mobil i Telenors divisjon for privatmarkedet.

Under pressekonferansen i formiddag fortalte Telenor først at tilbudet bare gjaldt fire modeller og det kunne virke som om det bare var Windows-mobiler, men så kom overraskelsen: Telenors løsning gjelder eiere av både Nokia og Sony Ericsson-mobiler. Foreløpig er det bare fire modeller, men dette skal utvides etter hvert. De fire mobilene er: Sony Ericsson W810i, K610i, K800i og Nokia N73.

K610i er en billigere mobil som uten binding koster rundt 2500 kroner, noe som er innenfor ungdommers rekkevidde.

Lynmeldingsklienter som Messenger gir mer funksjonalitet enn SMS. Man kan blant annet se status på brukere og sende beskjeder til mange brukere med noen klikk.

Dermed serverer Telenor en løsning som er Messenger-kompatibel, for Microsoft selv lager bare Messenger-klienter til Windows. Og merkelig nok er Telenor ikke klar med et tilbud til eiere av dyre Windows-mobiler som allerede ekte Messenger ferdig installert.

Det finnes en lang rekke Messenger-kompatible meldingsklienter, blant annet laget i Java som kan gi Messenger på de fleste vanlige mobiler.

Det er prisen som er det mest spennende med tilbudet. For Telenor har laget et fast-pris-tilbud - for 49 kroner måneden kan man tekste så mye man vil. Men nettopp med et slikt tilbud retter Telenor seg mot et pris-sensitivt segment.

Teknisk sett har mange hatt muligheten til Messenger på mobilen, blant annet har avanserte Windows-mobiler Messenger, men hittil har man altså betalt vanlig datatrafikk-pris. Fordi slik datatrafikk prises per dag, har litt småteksting fort blitt dyrt. Å sende den første liten meldingen koster derfor 10 kroner.

Under pressekonferansen fortalte Microsoft at avtalen ikke var eksklusiv, hvilket åpner for et tilsvarende tilbud fra Netcom.

Telenor lanserer Messenger-løsningen som et tilbud om fri bruk frem til 1. juni.

Til toppen