Telenor lanserer storebror til ADSL

I konkurranse med Catch lanserer nå Telenor SDSL-linjer. Men prisen til Telenor er foreløpig ikke klare.

I konkurranse med Catch lanserer nå Telenor SDSL-linjer. Men prisen til Telenor er foreløpig ikke klare.

Telenor lanser nå SDSL-linjer til priser som i utgangspunktet synes å slå bena under konkurrenten Catch. SDSL eller HSDSL som Telenor kaller det, er storebroren til ADSL. SDSL tilbyr samme hastighet for både opp- og nedlastning, noe som egner seg for bedrifter med mindre og mellomstore Internett-servere. ("A-en i ADSL står for asymmetrisk*).

Les også

Men sluttprisene blir kanskje ikke så mye billigere, for prislisten Telenor har offentliggjort kommer fra Telenor Networks og kan ikke sammenlignes med prisene til Catch.


For en 1,2 Mbit-linje skal Telenor Networks bare ha 430 kroner måneden, men dette er bare prisen for leie av selve den fysiske linjen. Når du kjøper en SDSL-linje fra Catch eller en ADSL-linje, inkluderer prisen både leie av den fysiske linjen, det nødvendige modemet og ikke minst for tilgang på det videre nettet som utgjør Internett.

Leie av modem og tilgang på Internett blir det opp til Telenor Business Solutions og andre videreselgere som for eksempel Tele2 å prise, forteller Kristin Paus, pressetalskvinne for Telenor Networks.

Til toppen