Telenor lapper igjen mange bredbånd-hull

Telenor lapper igjen mange bredbånd-hull

Telenor lanserte i dag et nytt tilbud som skal gi mini-bredbånd til flere tusen av de som i dag ikke får bredbånd.

Totalt sett er det 800.000 husstander med bredbånd i dag, noe som betyr at 50 prosent av Norges folk har bredbånd. Det kunne vært flere hvis alle fikk tilbud om bredbånd.

I dag er det flere tusen potensielle kunder som ikke kan få det fra Telenor eller andre fordi de bor for langt unna sentralen. Støyen på linjene blir større ved lengre avstander og Telenor har hittill satt en strek ved 5,5 kilometer. Lengre avstander enn det forårsaker så mye støy at linjen detter ned.

Nå har Telenor oppgradert sentralene sine med ny teknologi som gjør at lengden som støttes utvides fra 5,5 til 6 kilometer.

- Det høres ikke mye ut, men det gir stort utslag, sier Berit Svendsen, direktør for fastlinjer i Telenor.

I tillegg har den nye teknologien støtte for dynamisk tilpassning av hastigheten avhengig av hvor mye støy det er på linjen. Dette gir en lavere hastighet, men i motsetning til før oppgraderingen detter ikke linjen ned hvis støyen blir for kraftig.

Telenor kaller sit nye tilbud til privatmarkedet for Online ADSL Mini og den gir en hastighet på mellom 160 og 864 kilobit ned og mellom 128 og 256 opp. Prisen vil ligge på 299 kroner i måneden.

- Med dette betyr det at 36.000 flere hustander får et bredbåndstilbud de ikke har hatt. Dette er typisk et produkt for de langt ute på bygda, langt unna en sentral, sier Berik Kjøll, direktør for forbrukermarkedet.

- De aller fleste av dem har ikke et tilbud i dag, skyter Svendsen inn.

Det vil også komme mange av de som bor i såkalte blindsoner i sentrale strøk tilgode.

På bedriftsmarkedet vil det utvidede dekningstilbudet være på 750 kilobit ned og 250 kilobit opp til en månedspris på 499 kroner.

Til toppen