BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor legger Fornebu på is

Telenor flytter ikke til Fornebu med det første. Det er klart etter at statsråd Bendik Rugaas krever at tomten Telenor ønsker på Fornebu må kjøpes etter gjeldende verditakst.

Frode Eriksen
18. juni 1997 - 20:53

Telenor og Statsbygg inngikk i fjor en avtale om kjøp av tomten på Fornebu til datidens verditakst, forutsatt godkjenning av departementet.

Etter statsråd Rugaas beslutning som medfører at avtalen med Statsbygg må reforhandles, bestemte Telenor seg onsdag for å fryse alle planer om å bygge nytt på Fornebu.

- De foreslåtte endringene er vesentlige sett i forhold til den avtale Telenor har fremforhandlet med Statsbygg i september 1996, sier konsernsjef Tormod Hermansen i Telenor.

Telenor hadde planer om å starte arbeidet med Fornebu-anlegget så snart Gardemoen hadde overtatt som hovedflyplass neste høst. Målet var å flytte all virksomhet i Oslo-området inn i nye lokaler på Fornebu fra 2001.

Telenor vil heller ikke gå videre med de parallelle arkitektoppdragene som nylig ble offentliggjort, før det ligger en endelig avklaring mellom telenor og Statsbygg på bordet.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.