JUSS OG SAMFUNN

Telenor leverer etnisk TV til Europa

Telenor Broadband satser i Øst- og Sentral-Europa. Blant annet skal det norske selskapet levere innvandrere TV-kanaler fra fjerne himmelstrøk som Pakistan og Russland.

Sigvald Sveinbjørnsson
25. apr. 2000 - 12:16
Telenor

Cato Halsaa,Telenor Broadband Services.
Les om oppstarten på tampen av 1998:
Telenor tilbyr Europa russisk TV

ORTPrime TV.


Håpet er at pakistanere og russere bosatt i Europa vil betale for å se på disse kanalene via Telenors to satellitter Thor 3 og Intelsat 707.

- Dette er et betydelig marked. Vi tar sikte på å utvide til andre grupper, som for eksempel japanere, som det jo er mange av i Europa, forteller Halsaa til digi.no.

Han kan fortelle at dette markedet må opp i flere millioner kroner før det blir lønnsomt. Telenors plan for å ta en bit av det europeiske markedet er å gjøre det samme som man har gjort i Skandinavia.

Sammen med Canal Plus har Telenor lagt til rette både en bred programpakke sammen med distribusjonsløsninger for mottakere og dekodere (Canal Digital).

- Vi kan per i dag levere dette utstyret til hele Øst- og Sentral-Europa innen 48 timer, så dette nettverket er i orden. Men vi jobber med å få inn flere partnere, sier Halsaa til digi.no

Telenors satsing i Europa er er styrt fra Oslo via Telenor's forretningsområde Telenor Broadbands Services, som har over 1000 ansatte.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.