Telenor leverer etnisk TV til Europa

Telenor Broadband satser i Øst- og Sentral-Europa. Blant annet skal det norske selskapet levere innvandrere TV-kanaler fra fjerne himmelstrøk som Pakistan og Russland.

Telenor Broadband satser i Øst- og Sentral-Europa. Blant annet skal det norske selskapet levere innvandrere TV-kanaler fra fjerne himmelstrøk som Pakistan og Russland.

Telenor serverer multi-kulturelt TV til Europa. Ikke bare skal Telenor satse hardere på et bredere tilbud til europeiske TV-seere, de skal også levere såkalt multi-kulturelt TV til forskjellige etniske grupper i Øst- og Sentral-Europa. Blant annet skal russere bosatt i Tyskland få tilbud om abonnement på russiske TV-kanaler via satellitten.

- Vi har to satsinger i Europa. Den ene er distribusjon av TV-kanaler til det brede markedet. Den andre er mer spesifiserte pakker. Og her ser vi kulturelle grupperinger som eksempelvis russere i Tyskland som et spennende marked, forteller Cato Halsaa, direktør i Telenor Broadband Services med ansvar for selskapets satellitt-kringkasting. Dette er selskapet som skal ta seg av Telenors europeiske satellitt-satsing.
Les om oppstarten på tampen av 1998:
Telenor tilbyr Europa russisk TV

Per i dag har Telenor gjort avtaler med to store aktører som skal levere TV-innhold til spesifikke grupper; den russiske TV-kanalen ORT og den pakistanske TV-kanalen Prime TV.


Håpet er at pakistanere og russere bosatt i Europa vil betale for å se på disse kanalene via Telenors to satellitter Thor 3 og Intelsat 707.

- Dette er et betydelig marked. Vi tar sikte på å utvide til andre grupper, som for eksempel japanere, som det jo er mange av i Europa, forteller Halsaa til digi.no.

Han kan fortelle at dette markedet må opp i flere millioner kroner før det blir lønnsomt. Telenors plan for å ta en bit av det europeiske markedet er å gjøre det samme som man har gjort i Skandinavia.

Sammen med Canal Plus har Telenor lagt til rette både en bred programpakke sammen med distribusjonsløsninger for mottakere og dekodere (Canal Digital).

- Vi kan per i dag levere dette utstyret til hele Øst- og Sentral-Europa innen 48 timer, så dette nettverket er i orden. Men vi jobber med å få inn flere partnere, sier Halsaa til digi.no

Telenors satsing i Europa er er styrt fra Oslo via Telenor's forretningsområde Telenor Broadbands Services, som har over 1000 ansatte.

Til toppen