BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor leverer satellittaksess til Aserbajdsjan

Internasjonal teletrafikk til og fra Aserbajdsjan vil fra april neste år gå via Norge. Dette er klart etter at Telenor Satellite Services har signert en avtale med kommunikasjonsdepartementet i Aserbajdsjan, som sikrer Telenor leveransene av satellittaksess til Norge.

Frode Eriksen
1. okt. 1998 - 15:38

Det skal settes opp en ny jordstasjon i Aserbajdsjans hovedstad, Baku, og ved hjelp av en antenne på 7,3 meter skal Telenor ta seg av distribusjonen av internasjonal telefoni til og fra landet. Trafikken rutes via Telenors jordstasjon i Nittedal.

Områdesjef Lars Indahl i Telenor Satellite Services sier at avtalen gjelder for ti år, og setter ikke grenser for trafikkvolum, annet enn at så mye av landets internasjonale trafikk skal gå via Telenors satellitter på en grad vest. Dette spesielle sambandet skal distribueres via den inneide satellitten Intelsat 707.

Indahl regner med at trafikken i løpet av et eller to skal være verdt mellom 15 og 30 millioner kroner hvert år.

Telenor har allerede leveranser av VSAT-tjenester til oljeindustrien i landet, der en rekke vestlige selskap er inne. Blant de avtalene som er inngått er med Amoco. Telenor har fra før inngått liknende avtaler i Somalia, Uganda, Türkmenistan, Zimbabwe og Georgia.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.