Telenor litt usikre på Google mobil

Telenor er ikke helt sikre, men hevder de ønsker Google velkommen på mobilen.

Telenor litt usikre på Google mobil

Telenor er ikke helt sikre, men hevder de ønsker Google velkommen på mobilen.

Google lanserte i går "Android", sitt rykte-omspunnenede programvare-pakke for mobiler. Pakken innholder et Linux-operativsystem, mellomvare og en rekke ukjente Google-tjenester brukeren skal få opp på skjermen.

Google har fått med seg blant annet LG, Samsung og Motorola og flere store amerikanske mobilselskaper. De første mobilene med Google-systemet kommer til sommeren.

Men de europeiske og norske mobilselskapene glimrer med sitt fravær på Google lange partnerliste.

Frank Elter, strategidirektør Telenor Nordic Mobil, forteller at Telenor primært ønsker søke- og tjeneste-giganten velkommen på mobilen. Telenors hovedmål er å skape økt trafikk i sine mobilnett.

- Her i Europa lar vi og de fleste andre mobilselskapene kundene velge mobiler selv.

Vi har en åpen strategi der vi i utgangspunktet ikke legger oss opp hvem som leverer mobiltelefonen eller hvem som står bak innholdstjenester. Slik er det ikke i USA der mobilnett-eierne selger tilpassede mobiler til sine kunder, påpeker Elter.

Om Telenor har fått tilbud om å inngå et partnerskap vil han ikke svare direkte på, men Telenor har foreløpig ikke fått studere Android.

- I pressemeldingen står det ikke så veldig mye, så vi vet ikke hva slags tjenester Google skal komme med på Android-mobilene.

For en ting er dagens tjenester - Google-søk og Google Maps - men Google kan planlegge både IP-telefoni, musikksalg og mye annet som kan konkurrere direkte med Telenor.

Elter er derfor ikke helt sikre på at mobiltelefoner med mange Google-tjenester enkelt tilgjengelig vil bare være positivt for Telenor.

- Vi har laget noen utvalgte mobiltjenester, blant annet på musikk og TV selv. Men vi ønsker Google primært velkommen.

Elter forteller at Telenor vil følge Googles mobil-tilbud nøye, men at Telenor er konservative: Dette er et helt nytt system - vi satser på høy kvalitet fremfor å være aller først.

Til toppen