Telenor litt usikre på Google mobil

Telenor litt usikre på Google mobil

Telenor er ikke helt sikre, men hevder de ønsker Google velkommen på mobilen.

Google lanserte i går "Android", sitt rykte-omspunnenede programvare-pakke for mobiler. Pakken innholder et Linux-operativsystem, mellomvare og en rekke ukjente Google-tjenester brukeren skal få opp på skjermen.

Google har fått med seg blant annet LG, Samsung og Motorola og flere store amerikanske mobilselskaper. De første mobilene med Google-systemet kommer til sommeren.

Men de europeiske og norske mobilselskapene glimrer med sitt fravær på Google lange partnerliste.

Frank Elter, strategidirektør Telenor Nordic Mobil, forteller at Telenor primært ønsker søke- og tjeneste-giganten velkommen på mobilen. Telenors hovedmål er å skape økt trafikk i sine mobilnett.

- Her i Europa lar vi og de fleste andre mobilselskapene kundene velge mobiler selv.

Vi har en åpen strategi der vi i utgangspunktet ikke legger oss opp hvem som leverer mobiltelefonen eller hvem som står bak innholdstjenester. Slik er det ikke i USA der mobilnett-eierne selger tilpassede mobiler til sine kunder, påpeker Elter.

Om Telenor har fått tilbud om å inngå et partnerskap vil han ikke svare direkte på, men Telenor har foreløpig ikke fått studere Android.

- I pressemeldingen står det ikke så veldig mye, så vi vet ikke hva slags tjenester Google skal komme med på Android-mobilene.

For en ting er dagens tjenester - Google-søk og Google Maps - men Google kan planlegge både IP-telefoni, musikksalg og mye annet som kan konkurrere direkte med Telenor.

Elter er derfor ikke helt sikre på at mobiltelefoner med mange Google-tjenester enkelt tilgjengelig vil bare være positivt for Telenor.

- Vi har laget noen utvalgte mobiltjenester, blant annet på musikk og TV selv. Men vi ønsker Google primært velkommen.

Elter forteller at Telenor vil følge Googles mobil-tilbud nøye, men at Telenor er konservative: Dette er et helt nytt system - vi satser på høy kvalitet fremfor å være aller først.

Til toppen