Telenor lover mer fiberfart

Opptil tredobling av hastigheten til husstander.

Telenor lover mer fiberfart

Det er ikke mye markedsføring av Telenors fiberbaserte bredbåndstjenester til privatpersoner, men tjenestene eksisterer altså og tilbys i noen områder av landet. I dag kunngjorde selskapet at det vil innføre betydelig økte hastigheter, noe som gjør at de rene Internett-abonnementene mer konkurransedyktige, sammenlignet med det hovedkonkurrenten, Altibox, tilbyr.

Telenor tilbyr tre fiberabonnementer med samme hastighet i begge retninger. For det dyreste abonnementer økes hastigheten fra 50 til 70 megabit per sekund. Samtidig reduseres prisen fra 1390 til 899 kroner per måned.

Abonnementet som til nå har gitt en hastighet på 25 megabit per sekund, økes hastigheten til 50 megabit per sekund, mens prisen på 549 kroner per måned beholdes.

Mest merkbart vil likevel hastighetsøkningen til det billigste abonnementet være. Til nå har hastigheten her vært på bare 8 megabit per sekund. Dette settes opp til 25 megabit per sekund, mens prisen på 449 kroner per måned beholdes.

De nye hastighetene vil fra mai av tilbys bare nye kunder. Eksisterende kunder vil automatisk overføres til de nye hastighetene i løpet av sommeren.

– Telenor gjør nå et av våre største bredbåndsløft noensinne. Økt hastighet og høy kapasitet er viktig for mange, og samtidig skal kundene våre vite at de får mer inkludert når de velger løsninger fra Telenor, sier leder for privatmarkedet i Telenor, Stein Erik Vellan, i en pressemelding.

– Det hele er et ledd i den satsingen Telenor nå har på fiberutbyggingen i Norge. I Telenors planer fram mot 2015 er satsing i mobilnettet og fiber til sluttkunder blant de aller høyest prioriterte områdene. Vi tilbyr bredbåndstilgang i alle aksesser (fastnett/mobilnett/fiber), og har helt klare ambisjoner om at Telenor skal være ledende aktør i det norske bredbåndsmarkedet, fastslår Vellan.