BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor må betale 78 millioner til NetCom

Oslo Byrett har dømt Telenor til å betale 78 millioner kroner til NetCom. Retten ga NetCom medhold i at Telenor har overpriset sine tjenester på 90-tallet, skriver Nettavisen.

20. juni 2001 - 14:25

Telenor er av byretten dømt til å betale tilbake overprising for årene 1995 og 1996 med renter. I tillegg må Tormod Hermansens selskap dekke NetComs saksomkostninger, skriver Nettavisen.

Alt i alt må Telenor betale NetCom tilbake 51,5 millioner kroner, pluss 25 millioner kroner i rente.

Det er ikke første gang Telenor blir beskyldt for å ha beregnet seg priser som ligger over nivået regelverket og tilsynsmyndighetene tillater. Byretten ga ikke medhold i NetComs krav for årene 1993 og 1994, og sa at kravet om kostnadsorienterte priser under tvil var oppfylt i 1994, skriver Nettavisen


Tidligere i år inngikk Enitel og Telenor et forlik i en tilsvarende sak. Det var i fjor sommer Enitel reiste et krav overfor Telenor på inntil 120 millioner kroner fordi selskapet mente Telenor ikke overførte forvalgskunder til Enitel raskt nok. Saken endte med et forlik som kort fortalt innebar at Telenor Telecom Solutions betalte 12 millioner kroner til Enitel (se den øverste lenken i lenkeblokken over).

Telenor har ennå ikke bestemt seg for om de skal anke saken.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.