KARRIERE

Telenor må kutte

Digital Services gapte over for mye.

Comoyo har blåst av gårde store summer på en mislykket filmtjeneste. Nå vil Telenor Digital bli flinkere til å stanse prosjekter som ikke gjør suksess. Samtidig lover de spennende nye prosjekter.
Comoyo har blåst av gårde store summer på en mislykket filmtjeneste. Nå vil Telenor Digital bli flinkere til å stanse prosjekter som ikke gjør suksess. Samtidig lover de spennende nye prosjekter. Bilde: digi.no
5. sep. 2013 - 11:18

I dag ble det kjent at Telenor legger ned sin filmstrømmetjeneste Comoyo View, som ikke maktet å ta opp konkurransen med giganter som Netflix og HBO.

Dette berører de 40 ansatte som jobbet med View, men de fleste av disse har fått tilbud om jobb i andre deler av Telenor-systemet.

40 risikerer jobbene

Nedleggelsen er imidlertid del av en større re-organisering av Telenor Digital Services, en divisjon i Telenor-gruppen som umiddelbart skifter navn til Telenor Digital AS, kan digi.no nå avsløre.

Endringen fører med seg ytterligere kutt. Flere stillinger forsvinner. Hvor mange som blir overflødige er foreløpig uklart.

Informasjonssjef Atle Lessum indikerer at det dreier seg om noen titalls ansatte.

– Et sted rundt 40. Det har ingen sammenheng med Comoyo View-avdelingen der det også jobbet 40 personer. De fleste som jobbet med View har vi funnet nye arbeidsoppgaver til, sier Lessum.

Etter at denne saken ble publisert ønsket Lessum å presisere at 40 personer er totaltallet av alle som blir berørt i Telenor Digital.

GJØR ENDRINGER: Rolv-Erik Spilling er konserndirektør for Telenor Digital. <i>Bilde: Per Ervland</i>
GJØR ENDRINGER: Rolv-Erik Spilling er konserndirektør for Telenor Digital. Bilde: Per Ervland

– At det blir en overtallighet, det tror jeg ikke vi kommer unna, fortsetter han.

Det er likevel ingen nedbemanningsprosess som sådan, mener Lessum, og legger til at det fortsatt jobbes med å finne løsninger for de mange som det ennå ikke er funnet plass til i den nye organisasjonen.

Nye Telenor Digital skal fortsatt ledes av Rolv-Erik Spilling, som er tidligere teknologidirektør i Telenor.

Siktet for bredt

Informasjonssjef Lessum gir følgende forklaring på hvorfor de gjør om på virksomheten.

– Når vi startet Digital Services så siktet vi for bredt. Som ofte med oppstarter blir det for vidt i starten, så fokuserer man etterhvert. Det er en naturlighet i det vi gjør nå. Vi ser på hva som funket og hva som ikke funket.

Telenor håper at de i fortsettelsen unngår å havne i en situasjon der de må legge ned «noe så bra og som hadde kommet så langt som Comoyo View hadde».

- Vi siktet for bredt med Telenor Digital Services, erkjenner informasjonssjef Atle Lessum. <i>Bilde: Telenor</i>
- Vi siktet for bredt med Telenor Digital Services, erkjenner informasjonssjef Atle Lessum. Bilde: Telenor

Inkubator

Comoyo og resten av Telenor Digital driver med en lang rekke andre prosjekter. De fungerer omtrent som en inkubator for utprøving og innovasjon innen en lang rekke kategorier. Ikke bare filmstrømming-floppen.

De satser blant annet på kommunikasjonstjenester, finansielle/bank-tjenester, e-handelsløsninger og mye mer. Løpet i Telenor med satsingen på mobiloperativsystemet Firefox OS er et annet eksempel.

Klok av skade vil Telenor Digital heretter prøve ut ting i mindre skala, enn tilfellet var med Comoyo View – som trolig har påført Telenor tap i flere hundre millioner kroners-klassen.

– Fremover vil vi gjerne teste ting i mindre skala. [Bli flinkere til å] stoppe det som vi tror ikke vil fly. Det vil du få se mye av fremover. Det er mye kult og bra som kommer fra Telenor Digital, lover Atle Lessum.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.