BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor må levere Teletopia linjer

Telenor må straks levere Teletopia 40 2Mbit/s samband for den prisen Statens Teleforvaltning fastsatte i 1996 - 108.000 kroner. Telenor kan imidlertid fakturere sine transportkostnader med sine priser gjeldende fra nyttår. Byretten har utsatt beslutningen om Teletopias erstatningskrav på 45 millioner kroner til senere.

Frode Eriksen
17. mars 1998 - 20:28

Dette er hovedtrekkene i kjennelsen fra byretten tirsdag vedrørende rettstvisten mellom Telenor og Teletopia.

Telenor får med dette ikke anledning til å si opp rammeavtalen som ble inngått mellom Telenor og Teletopia den 15.12.95 om Teletopias tilgang til Telenors nett for å produsere verdiøkende teletjenester.

Byretten sier rett frem at Telenor har misligholdt sin leveringsplikt, etter at Post- og teletilsynet den 23./24. mai 1996 grep inn i forholdet mellom Telenor og Teletopia og bestemte hva Teletopia skulle betale for de 40 stk.2 Mbit/s sambandene. Teletopia forsøkte å betale 108.420 kroner, men betalingen ble returnert av Telenor som mente at leveringen ville koste betydelig mer, nærmere bestemt 2,4 millioner kroner.

I kjennelsen fra byretten heter det videre at Telenor "frifinnes for kravet om at de forbys å opphøre med fakturering og innkreving av vederlag på grunnlag av avtale mellom Telenor AS og Teletopia AS om fakturering av regulerte og ikke-regulerte teletjenester av 15.12.95, før det foreligger rettskraftig dom i hovedsaken."

Telenor kan med andre ord benytte sine gjeldende priser fra årsskiftet.

Byretten utsetter Teletopias begjæring om en erstatning på 45 millioner kroner som selskapet mener det har tapt fordi sambandene ikke ble levert i 1996.

Partene må betale hver sine saksomkostninger.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.