RESULTATERFINANS

Telenor må ta en milliardopprydning

Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas betalte for mye for danske Sonofon og må nå ta en milliardrydding i regnskapet.

8. feb. 2005 - 10:07

I formiddag sendte Telenor ut en pressemelding med store tall.

"I forbindelse med Telenors årlige verdivurdering av selskaper med goodwill, er markedsverdien av mobilselskapet Sonofon i Danmark vurdert lavere enn den regnskapsmessige verdien. Det er derfor foretatt en nedskrivning på 2,4 milliarder kroner, hvorav 2,2 milliarder kroner i goodwill. Telenors bokførte verdi av eiendelene i Sonofon (Enterprise Value) er 7,7 milliarder kroner etter nedskrivningen," skriver selskapet.

Telenor kjøpte Sonofon i to deler og betalte til sammen 17,7 milliarder kroner for det danske mobilselskapet. Med nedskrivningen medgir Telenor at verdien på selskapet nå er lavere og at man betalte en for høy pris i forhold til hvordan markedet har utviklet seg.

Dermed bekreftes nok en gang det danske telemarkedet som Nordes tøffeste og hardest pressede.

I tillegg melder Telenor også om nedskrivninger i Sverige.

"I 2002 inngikk Telenor en MVNO-avtale (Mobile Virtual Network Operator) med Tele 2 om kjøp av kapasitet i mobilnett i Sverige som alternativ til en tjenesteleverandøravtale, hvorav deler var en fastprisavtale. Som følge av nedjusterte forventninger til uttak av kapasitet under MVNO-avtalen, har Telenor kostnadsført 562 millioner kroner som tap i fjerde kvartal 2004. I tillegg er anleggsmidler nedskrevet med 75 millioner kroner", melder selskapet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.