FORBRUKERTEKNOLOGI

Telenor med alternativ pris på mobilt bredbånd

Internett-aksess via mobilnettet normalt er dyrt, men nå kommer Telenor med et hyggeligere tilbud.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. juni 2007 - 12:24

Telenor planlegger lansering av den mobile nedlastingsteknikken HSDPA senere i år. I forkant av dette lanserer selskapet en ny prismodell for privatkunder som ønsker å surfe på weben utenfor hjemmet.

Telenors Mobilt Bredbånd-kunder skal kunne være koblet på nettet via teknologier som GSM, Edge, 3G, WLAN og etter hvert også HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) for 249 kroner i måneden dersom surfingen foregår mellom klokka 17 og 07 på hverdagene, eller i helgen. Som et kampanjetilbud tilbys inkluderer prisen hele døgnet i august i år.

- Folk forventer å være på nett nesten uansett hvor man befinner seg. Med Mobilt Bredbånd fra Telenor blir dette mulig, sier Jon Erik Haug, leder for Privat Mobil i Telenor.

For å koble seg til Mobilt Bredbånd må kundene bruke et USB-modem til PC som Telenor skal tilby fra og med den 18. juni, når tjenesten settes i gang. Prisen på modemet er ikke klar, men det vil selge til redusert pris for kunder som forplikter seg til en avtale på 12 måneder.

Inkludert i tilbudet er tilgang til Telenors Trådløs Sone, som er WLAN-soner på drøyt 400 steder i Norge. Telenor er i ferd med å bygge ut støtte for HSDPA, ofte kalt turbo-3G. Dette skal lanseres i løpet av året og gi en nedlastingshastighet på inntil 3,6 Mbit/s.

Haug lover at Telenor skal være ledende på datadekning i Norge, men i motsetning til Telenor har hovedkonkurrenten Netcom allerede åpnet HSDPA-tjenesten flere steder.

    Les også:

- Prisene vi oppgir her gjelder for bruk i Norge. Databruk i utlandet er dyrt. Du bør ikke koble opp PC-en via mobilnettet i utlandet uten å ha satt deg inn i hva det koster. Vi jobber for å få ned dataprisene i utlandet, men fortsatt er prisene høye og regningen kan fort komme opp i mange tusen kroner, avslutter Haug.

Normal pris for overføring av data via mobilnettet er hos Telenor 20 kroner per megabyte, men maksimal 50 kroner per dag. Bruk av selskapets WLAN-soner koster normalt 1,25 kroner per minutt, maksimalt 150 kroner per dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.