FORBRUKERTEKNOLOGI

Telenor med alternativ pris på mobilt bredbånd

Internett-aksess via mobilnettet normalt er dyrt, men nå kommer Telenor med et hyggeligere tilbud.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
15. juni 2007 - 12:24

Telenor planlegger lansering av den mobile nedlastingsteknikken HSDPA senere i år. I forkant av dette lanserer selskapet en ny prismodell for privatkunder som ønsker å surfe på weben utenfor hjemmet.

Telenors Mobilt Bredbånd-kunder skal kunne være koblet på nettet via teknologier som GSM, Edge, 3G, WLAN og etter hvert også HSDPA (High-Speed Downlink Packet Access) for 249 kroner i måneden dersom surfingen foregår mellom klokka 17 og 07 på hverdagene, eller i helgen. Som et kampanjetilbud tilbys inkluderer prisen hele døgnet i august i år.

- Folk forventer å være på nett nesten uansett hvor man befinner seg. Med Mobilt Bredbånd fra Telenor blir dette mulig, sier Jon Erik Haug, leder for Privat Mobil i Telenor.

For å koble seg til Mobilt Bredbånd må kundene bruke et USB-modem til PC som Telenor skal tilby fra og med den 18. juni, når tjenesten settes i gang. Prisen på modemet er ikke klar, men det vil selge til redusert pris for kunder som forplikter seg til en avtale på 12 måneder.

Inkludert i tilbudet er tilgang til Telenors Trådløs Sone, som er WLAN-soner på drøyt 400 steder i Norge. Telenor er i ferd med å bygge ut støtte for HSDPA, ofte kalt turbo-3G. Dette skal lanseres i løpet av året og gi en nedlastingshastighet på inntil 3,6 Mbit/s.

Haug lover at Telenor skal være ledende på datadekning i Norge, men i motsetning til Telenor har hovedkonkurrenten Netcom allerede åpnet HSDPA-tjenesten flere steder.

    Les også:

- Prisene vi oppgir her gjelder for bruk i Norge. Databruk i utlandet er dyrt. Du bør ikke koble opp PC-en via mobilnettet i utlandet uten å ha satt deg inn i hva det koster. Vi jobber for å få ned dataprisene i utlandet, men fortsatt er prisene høye og regningen kan fort komme opp i mange tusen kroner, avslutter Haug.

Normal pris for overføring av data via mobilnettet er hos Telenor 20 kroner per megabyte, men maksimal 50 kroner per dag. Bruk av selskapets WLAN-soner koster normalt 1,25 kroner per minutt, maksimalt 150 kroner per dag.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.