Telenor med eget Clinton-team

Telenor har mobilisert foran statsbesøket til Bill Clinton og satt opp et eget team som har jobbet kontinuerlig for å forberede statsbesøket. Konkurrenten EUnet klager over at det går utover EUnets bedriftskunder, men Telenor avviser at de har leveringsproblemer.

Telenor har mobilisert foran statsbesøket til Bill Clinton og satt opp et eget team som har jobbet kontinuerlig for å forberede statsbesøket. Konkurrenten EUnet klager over at det går utover EUnets bedriftskunder, men Telenor avviser at de har leveringsproblemer.

Det startet på tirsdag i forrige uke da Telenor fikk i oppdrag å installere 100 telefonlinjer på Radisson SAS Plaza Hotel i Oslo. Den internasjonale delegasjonen med 750 amerikanere har leid hele hotellet og trenger kommunikasjon.

På fredag fikk Telenor beskjed om å installere 100 linjer til alle pressefolkene som inntar hovedstaden. I tillegg trengte regjeringen drøyt 20 abonnementer, det samme var nødvendig på Gardermoen.

Det er informasjonsdirektør Jan Kristensen hos Telenor Bedrift som opplyser dette til digi.no.

- Vi har satt av tre personer på heltid som tar seg av dette. De har gjort en fremragende innsats, noe vi også har gitt uttrykk for internt hos oss., sier han.

- Vi har vært i stand til å håndtere denne ekstra arbeidsbyrden, og dette betyr ikke noe på kundesiden, sier han.

EUnet Norge er av en annen oppfatning. Selskapet har et kundeforhold til Telenor i forhold til Telenors nett. Ifølge markedsdirektør Steffen Hellum har de fått beskjed at det skjer en nedprioritering i helgen når det gjelder både nyinstallasjon av samband og feilsøk i forhold til aksessen for en del bedriftskunder.

- Vår supportavdeling fikk beskjed av Telenor Nett som igjen hadde fått beskjed av Telenor Bedrift, sier Hellum til digi.no.

- Vi må informere bedriftskunder at leveranser ikke blir prioritert, opplyser han.

Hos EUnet-konkurrenten Telenor Nextel har de ikke fått samme meldingen. Informasjonsdirektør Anders Korshavn sier at det eneste de har fått beskjed om er at det finnes en begrensning i de områdene som er avstengt i Oslo sentrum.

Oslo blir en beleiret by de nærmeste to dagene hvor mennesker og kollektivtrafikk får råde. Søppelbøtter er fjernet, kumlokk sveiset igjen, skarpskyttere ligger på hustakene og handelstanden fortviler.

For Telenor betyr det også stopp i enkelte bevegelser i sentrum. Men de som skal utføre installasjoner og jobb på nettet regner ikke med spesielle problemer i forhold til kundene:

- Jeg har undersøkt litt hos oss, sier Jan Edvard Thygesen som er administrerende direktør hos Telenor Nett.

- Restriksjonene i byen setter grenser for hvordan vi kan bevege oss. Men utover dét får vi ingen spesielle leveringsproblemer når det gjelder våre kunder, sier Thygesen.

Kristensen i Telenor Bedrift tror det er rykter rundt den store begivenheten som flyr:

- Det er nok et eller annet rykte som er oppstått om at vi er overbelastet hos oss i forbindelse med besøket. Kundeserviceapparatet vil fungere selv om vi har satt av tre mann, mener han.

Til toppen