Telenor med mobilbeskjeder fra Microsoft

Telenor har lansert en ny meldingtjeneste til mobilen i samarbeid med Microsoft.

Microsoft har så langt ikke lykkes å levere operativsystemer eller programvare til mobiltelefoner, men selskapet er nå i ferd med å koble seg og sine brukere tettere til mobilverdenen.

Åtte europeiske teleselskaper, deriblant Telenor, har lansert en ny Microsoft-tjeneste i samarbeid med Microsofts portal MSN.

MSN Instant Messenger har 13 millioner europeiske brukere og 46 millioner på verdensbasis. Ifølge Reuters fungerer tjenesten på alle mobiltelelefoner uavhengig av mobilnettverk. Foruten Telenor i Norge, er det KPN Mobile i Holland, Proximum i Belgia, TDC i Danmark, Swisscom og Sunrisei Sveits, ONE/Connect i Østerrike og Turkcell i Tyrkia.

Brukere av Instant Messenger kan med det nye tilbudet motta meldinger selv om de ikke har skrudd på datamaskinen. En melding sendt til en offline PC vil automatisk bli videresendt i form av en SMS til mobiltelefonen. Det er mulig å sende svar fra mobiltelefonen tilbake til Instant Messenger-tjenesten.

Det skal være den andre Microsoft-tjenesten som er mulig å fange opp med mobilen. Microsoft skal ha det samarbeid med de samme teleoperatørene i forbindelse med e-post-tjenesten Hotmail.

Det er ikke oppgitt hvor mye Messenger-tjenesten vil koste. digi.no jobber med å få tak i noen i Telenor Mobil som kan kommentere tilbudet.

Til toppen