KORTNYTT

Telenor med tiltak mot Internett-pirater

Telenor har nå gjort det mulig for modembrukere å sperre telefonlinja mot såkalt modemkidnapping.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
1. apr. 2004 - 08:41

Modemkidnapping har lenge vært et omdiskutert tema. Dette innebærer at programvare overstyrer innstillingene til Internett-brukere som er knyttet til nettet ved hjelp av modem, slik at de opplever at telefonregningene løper helt løpsk. Programvaren har brukerne gjerne lastet ned etter besøk ved mindre pålitelige nettsteder.

En fordel er det at telefonnumrene modemet ringer etter at det er blitt "kidnappet" på denne måten, gjerne hører til en begrenset gruppe land som de fleste i Norge ikke har så mye kontakt med.

Telenor har derfor innført en tjeneste - SurfeFilter - hvor man gratis kan sperre for anrop mot disse landene. Listen over disse landene oppdateres automatisk av Telenor. For å koble tjenesten inn eller ut etter behov, kan brukerne ringe telefonnummer 800 33 040. Denne tjenesten er tilgjengelig for Telenors telefonikunder.

I tillegg, for de som benytter Telenors oppringningsprogram, gir den nyeste utgaven av programmet beskyttelse mot ufrivillig oppkobling gjennom at det hindrer at andre oppkoblingsnummer legges over det eksisterende.

Telenor skriver i en pressemelding at det viktigste er likevel at kundene aldri klikker "ok" i programmer eller i annonser man ikke kjenner. Dette gjelder spesielt for de som besøker pornografi- og gamblingtjenester i utlandet, siden fenomenet ofte opptrer på sider med denne type innhold.

Telenor lover å fokusere på problemstillingen også i framtiden, for å se om det er ytterligere grep som kan gjøres for å beskytte kundene mot dette bedrageriet.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.