TELEKOM

Telenor med tryggere mobilsurf i USA

Innfører samme prismodell som i EU.

Telenor gjør det mer forutsigbart for kundene å bruke mobildata i USA.
Telenor gjør det mer forutsigbart for kundene å bruke mobildata i USA. Illustrasjonsfoto: Kimm Saatvedt/Telenor (CC BY 3.0)
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
27. mai 2015 - 10:35

Telenor kunngjorde i dag at selskapet er først i Norge med å innføre samme pris for mobilsurf i EU og USA for privatkunder, i forbindelse med nye ordninger som skal innføres innen den 10. juni.

«EU-medlem»

– USA blir nå medlem av EU idet Telenor innfører samme pris på surfing i USA og EU, noe som er unikt for Telenors kunder. Dagspakken blir nå på 50 MB til bare 29 kroner, enten du er i USA, EU eller Sveits, sier Bjørn Ivar Moen, leder for mobil i privatmarkedet i Telenor, i en pressemelding.

– Kunden vil dermed ikke bli taksert for mer enn 29 kr per dag, med mindre den reisende selv velger å bestille ekstra pakke, sier Moen, som under streker at kunder som bruker lite data, kun betaler for den reelle bruken, altså mindre enn makspris per døgn.

Redusert risiko

Telenor har helt sluttet med løpende betaling per megabyte med data. Årsaken er risikoen dette kunne utgjøre for kunder i utlandet som ikke hadde full kontroll på databruken.

Prisen på 29 kroner for 50 megabyte gjelder i EU, USA, Sveits og Montenegro. Det tilbys også en noe rabattert ukespakke som inkluderer 300 megabyte med data, men den må aktivt bestilles.

I 19 andre land krever selskapet maksimalt 49 kroner for 40 megabyte per døgn. For mobilsurfing i alle andre land er prisen på maksimalt 49 kroner per døgn for 5 megabyte.

Konkurransen

Til sammenligning krever Netcom 50 kroner for 30 megabyte i USA, mens Tele2 krever 59 kroner for 50 megabyte. Men det er ikke gitt at selskapet som er billigst å bruke i ett land, også er billigst i alle andre.

Noen mobilselskaper tilbyr ikke pakkeordninger i det hele tatt, men har likevel lavere priser enn det som tilbys i enkelte av pakkeløsningene fra konkurrerende selskaper. Et eksempel er Talkmore, som krever 0,99 kroner per megabyte med data innen EØS og USA.

Bedriftkundene

Telenor innfører også faste dags- og ukespriser globalt for bedriftskundene. Jevnt over koster disse pakkene dobbelt så mye som tilsvarende pakker for privatkundene, men inkluderer til gjengjeld dobbelt så mye data døgn.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.