Telenor/Microsoft-samarbeid i det blå

I oktober i fjor inngikk Telenor og Microsoft en bred samarbeidsavtale om utvikling av Internett-teknologi. I løpet av 1999 skulle felles produkter komme i salg. Siden har det vært stille.

I oktober i fjor inngikk Telenor og Microsoft en bred samarbeidsavtale om utvikling av Internett-teknologi. I løpet av 1999 skulle felles produkter komme i salg. Siden har det vært stille.

Med stor fanfare offentliggjorde Microsoft og Telenor 12. oktober i fjor høst en samarbeidsavtale. Avtalen ble inngått mellom Telenor-visekonsernsjef Ole Petter Håkonsen og Microsoft-sjefen selv, Steve Ballmer, da han var på Norges-besøk.

Under fremleggelsen av avtalen sa de to selskapene at de blant annet skulle forske på bedre teknikk for overføring av lyd og video over Internett.

- Vi har inngått en avtale med Norge fordi man er avanserte IT-brukere og Telenor ligger i front på forskning av Internett-teknologi, sa Ballmer under besøket.

De to selskapene fortalte at de skulle bruke resten av året på forhandlinger om salg og rettigheter på den teknologien de laget sammen. Meningen var å utveksle forskere mellom Kjeller og Redmond. I løpet av 1999 vil de første produktene fra samarbeidet komme i salg, sa Ballmer under fremleggelsen av avtalen.

Siden har det blitt helt stille om den norske avtalen, men Microsoft har kastet seg inn i Sverige. I mai kjøpe programvaregiganten det svenske selskapet Sendit for én milliard kroner og i går inngikk de et bredt samarbeid med nok en svenske: Ericsson.
Les om Microsofts svenske satsning:

Når digi.no ringer informasjonssjef Jeanne Terjesen i Telenor Forskning og Utvikling er hun lite villig til å fortelle hva som har gått galt.


- Vi har ikke Microsoft-folk på besøk eller noen av vår folk i Redmond nå, svarer Terjesen knapt.

Som forklaring på hvorfor det - i hvert fall foreløpig - ikke har blitt noe av samarbeidet, svarer Terjesen.

- Deler av forklaringen er at fusjonen mellom Telenor og Telia har tatt mye oppmerksomhet fra ledelsen.

- Jeg kan ikke kommentere mer om dette nå, sier Terjesen, som heller ikke vil kommmentere når det kan komme i stand noe samarbeid og utveksling av forskere.

Til toppen