Telenor minitilbud blir fort dyrt

Man skal ikke ringe mye for at Telenors nye billig-abonnement blir dyrere, påpeker Telio.

Man skal ikke ringe mye for at Telenors nye billig-abonnement blir dyrere, påpeker Telio.

I kampen om nye kunder har Telenor valgt en aggressiv prispolitikk. Men prisstrukturen synes mer å forvirre enn å gagne.

Fredag lanserte selskapet at kunder med hjemmetelefon hos Telenor fra 8. november kan velge mellom tre ulike abonnementer. Dette betyr at 670.000 norske husstander kan spare penger på å velge et abonnement som passer bruksmønsteret deres best, hevdet Telenor.

    Les også:

Men det er ikke alle som lar seg imponere.

Telenor-konkurrenten og IP-telefoni-leverandøren Telio har sammenlignet priser fra Telenor mot statistikk fra Post og teletilsynet og priskalkluatoren på www.telepriser no, og påpeker at en bruker må ringe forsvinnende lite før det lønner seg å bruke Telenor Mini abonnement.

Telio har gjort analyse for å understreke sine egne pris og tilbud.

Faktisk må man ned i åtte samtaler i uken med 40 minutters ringetid, før det lønner seg. Og da med bare to kroner i differanse fra Telenor Basis.

- Slik vi ser det er dette ikke spesielt bra tilbud. Abonnementet er riktignok redusert med 44 prosent, men startprisen er økt med 51 prosent, sier administrernde direktør Rune Strømmen i Telio til digi.no.

I tillegg er minuttprisen på dagtid økt med hele 133 prosent og minuttprisen på kveldstid med 250 prosent som gir en mangedobling av ringeprisen.

Ifølge Post- og teletilsynets priskalkulator, vil en kunde som ringer 92 samtaler og 450 minutter per måned med en fordeling mellom fastnett, mobil og utland betale 4.230 kroner med Telenor Basis og 5.543 kroner med Telenor Mini.

For kunder som ringer lite (kun 40 prosent av normalforbruk) , det vil si 37 samtaler og 180 minutter per måned eller ni samtaler i 45 minutter per uke, vil ha en slik prisstruktur:

Telenor Basis: 2.837,-

Telenor Mini: 2.858,-

Dermed ser det ut til at Telenors nye abonnement vil være dyrere enn Telenor Basis selv om man ringer så lite som ni samtaler per uke. Beregner man åtte samtaler i uken til 40 minutter, får man en gevinst på to kroner med Telenor Mini: Telenor Basis vil koste 237,-

mens Telenor Mini vil koste 235 kroner.

Telio påpeker også at hvis man plutselig endrer ringemønster og har en måned med høyt forbruk, blir det dyrt. Dersom man ringer 30 prosent mer enn normalforbruk en måned må man punge ut med 575 kroner.

Informasjonssjef i Telenor, Atle Lessum er dypt uenig i konkurrentes analyse, men påstår ikke at den inneholder konkrete feil.

- Hele poenget med Telenor Mini er at dette et abonnement for dem som ringer lite. Dette er abonnementet for kunder som har telefonregning lavere enn 240 kroner i måneden. For dem med høye telefonregninger, anbefaler vi Telenor Pluss abonnment, sier han til digi.no.

Han viser til lønnsomhet på Telenor Mini for dem som ringer seks samtaler over 30 minutter i uken. Her vil prisen være 187 kroner med Telenor Mini, 204 kroner med Telenor pluss og 167 kroner med Telio.

I tillegg til alle bruksprisene over kommer abonnementavgifter hos Telenor eller hvis man bruker IP-telefoni, leie av bredbåndslinje (som dog kan brukes til mye annet).

Til toppen