BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor misset i dansk UMTS-kamp

Telenor fikk ikke en av de fire danske UMTS-lisensene. Budet var for lavt, og svenske Hi3G klarte derfor å skaffe seg den fjerde lisensen.

Frode Eriksen
20. sep. 2001 - 10:07

I tillegg til Hi3G er det Telia, TDC og Orange Danmark som står tilbake med hver sin danske UMTS-lisens etter at Telestyrelsen torsdag fattet beslutningen om hvem som får UMTS-lisenser i landet.

Tildelingen av de danske UMTS-lisensene skjedde i en auksjon, der det var fem deltakere. Minsteprisen for hver lisens lå på 500 millioner kroner, og de ble solgt for 950 millioner danske kroner hver.

Tre av landets fire GSM-operatører deltok i auksjonen; TDC, Telia og Orange. Den fjerde GSM-operatøren Sonofon deltok ikke fordi eierne, Telenor og Bell South, ikke ble enige om strategien for selskapets UMTS-satsing framover. Telenor valgte derfor å søke alene, men mislyktes altså.

- Vår forretningsplan for det danske mobilmarkedet tillot oss ikke å betale den prisen som ble satt for lisensene. Vi tror Sonofon vil ha mange muligheter i arbeidet med å gjennomføre den 3G-strategien selskapet har utarbeidet, sier administrerende direktør i Telenor Mobile Communications, Arve Johansen.

Kommunikasjonsdirektør i Telenor Mobile Communications, Dag Vangsnes, sier til digi.no at selskapet var villig til å betale en pris, men kunne ikke forsvare et så høyt bud som lisensene endte på.

Han sier likevel at Telenor er komfortable med situasjonen. - Det blir allianser og strukturer i det danske markedet som gjør at Sonofon likevel kan gjennomføre sine 3G-strategier, sier han.

Vangsnes vil imidlertid ikke bekrefte at selskapet er i dialog med noen av de fire selskapene som nå sitter med hver som 3G-lisens, annet enn at han antyder at dette vil være naturlig i tiden fremover.

- Men forskjellen mellom minsteprisen på 500 millioner kroner og salgsprisen på 950 millioner kroner, synes jo ikke å være så veldig stor?

- Det er riktig vurdert det, men 450 millioner kroner er dog penger, sier han.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.