BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor misset i dansk UMTS-kamp

Telenor fikk ikke en av de fire danske UMTS-lisensene. Budet var for lavt, og svenske Hi3G klarte derfor å skaffe seg den fjerde lisensen.

Frode Eriksen
20. sep. 2001 - 10:07

I tillegg til Hi3G er det Telia, TDC og Orange Danmark som står tilbake med hver sin danske UMTS-lisens etter at Telestyrelsen torsdag fattet beslutningen om hvem som får UMTS-lisenser i landet.

Tildelingen av de danske UMTS-lisensene skjedde i en auksjon, der det var fem deltakere. Minsteprisen for hver lisens lå på 500 millioner kroner, og de ble solgt for 950 millioner danske kroner hver.

Tre av landets fire GSM-operatører deltok i auksjonen; TDC, Telia og Orange. Den fjerde GSM-operatøren Sonofon deltok ikke fordi eierne, Telenor og Bell South, ikke ble enige om strategien for selskapets UMTS-satsing framover. Telenor valgte derfor å søke alene, men mislyktes altså.

- Vår forretningsplan for det danske mobilmarkedet tillot oss ikke å betale den prisen som ble satt for lisensene. Vi tror Sonofon vil ha mange muligheter i arbeidet med å gjennomføre den 3G-strategien selskapet har utarbeidet, sier administrerende direktør i Telenor Mobile Communications, Arve Johansen.

Kommunikasjonsdirektør i Telenor Mobile Communications, Dag Vangsnes, sier til digi.no at selskapet var villig til å betale en pris, men kunne ikke forsvare et så høyt bud som lisensene endte på.

Han sier likevel at Telenor er komfortable med situasjonen. - Det blir allianser og strukturer i det danske markedet som gjør at Sonofon likevel kan gjennomføre sine 3G-strategier, sier han.

Vangsnes vil imidlertid ikke bekrefte at selskapet er i dialog med noen av de fire selskapene som nå sitter med hver som 3G-lisens, annet enn at han antyder at dette vil være naturlig i tiden fremover.

- Men forskjellen mellom minsteprisen på 500 millioner kroner og salgsprisen på 950 millioner kroner, synes jo ikke å være så veldig stor?

- Det er riktig vurdert det, men 450 millioner kroner er dog penger, sier han.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.