Telenor mistenker korrupsjon i Thailand

Frykter de kan ha blitt svindlet.

Telenor mistenker korrupsjon i Thailand
Den interne granskingen av en mulig korrupsjonsskandale i Telenors thailandske datterselskap Dtac er en av de siste sakene som Jon Fredrik Baksaas må håndtere før han går av som konsernsjef. Bilde: Thomas Lee / Bloomberg / Getty Images / All Over Press

Norges nest største selskap mistenker såkalt butikk-i-butikken og avtalt svindel, såkalt kickbacks, i det asiatiske mobilselskapet, skriver bladet Kapital.

Gaver

Korrupsjonsmistanken er en av de siste sakene som Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas må håndtere før han går av som konsernsjef. Ifølge Kapital undersøker Telenor nå en rekke forhold knyttet til praksisen rundt gaver og donasjoner i Dtac.

Mistankene knytter seg til ulike sponsoraktiviteter og gaver til offentlige myndigheter.

Dtac er Thailands nest største mobiloperatør, og Telenor er største eier med en indirekte eierandel på drøye 65 prosent.

Sluttet brått

Telenors styreleder Svein Aaser er varslet om korrupsjonsmistanken og den pågående granskingen.

– Dette er ting som har kommet opp gjennom blant annet internrevisjonen, så det er jeg kjent med, bekrefter Svein Aaser overfor Kapital.

Amerikaneren Jon Eddy Abdullah som var toppsjef i Dtac fra mars 2011 til han brått og uventet fratrådte i september i fjor fordi han ifølge eget utsagn ville ta med seg familien tilbake til USA, sier han ikke vet noe om saken. Han nekter også for at korrupsjonssaken har noe som helst å gjøre med hans plutselige avgang å gjøre. (©NTB)

Les også: Ber Telenor jakte kvinnelig sjef