Telenor mistet frekvenser i Moskva

Det russiske kommunikasjonsdepartementet har tatt frekvenser fra Telenor-deleide Vimpelcom for å gi dem til Sonera-deleide Sonic Duo.

Det russiske kommunikasjonsdepartementet har tatt frekvenser fra Telenor-deleide Vimpelcom for å gi dem til Sonera-deleide Sonic Duo.

Statsminister Vladimir Putin har lovet å rydde opp, men fremdeles skjer mye bak lukkede dører i Russland.

Telenor og Sonera er involvert i en slosskamp om frekvenser for GSM-telefoni i Moskva gjennom sine eierinteresser i henholdsvis Vimpelcom og Sonic Duo. For nå tar det russiske kommunikasjonsdepartementet tilbake frekvenser de hadde gitt til Vimpelcom og deres konkurrent Mobile TeleSystems, skriver Wall Street Journal.

De to selskapene forteller at de har fått et brev om at de mister frekvensene uten noen forklaring. Begge selskapene sier også at de skal klare seg uten frekvensene, men Vimpelcom sier de vil gå rettens vei for å få dem tilbake. Telenor kjøpte 25,7 prosent av Vimpelcom for 1,2 milliarder kroner i desember 1998 og økte denne i august til 32 prosent.

- Det stemmer at Vimpelcom har fått beskjed at de mister frekvenser, men selskapet vil vurderer lovligheten av dette, sier Steinar Ostermann, pressetalsmann for Telenor til digitoday.no.
Les mer om Vimpelcom:
Telenor øker russisk aksjepost
Moskva-Dokset takker for seg
Telenor kjøper mer i Russland
Telenor og Sonera konkurrerer om moskovittene
Frekvensene går til en ny, tredje GSM-operatør i Moskva, Sonic Duo. Selskapet fikk overraskene en lisens uten noen budrunde og uten at det i utgangspunktet var ledig frekvensplass. Selskapets hovedeier er et statskontrollert holdingselskap, men finske Sonera eier 35 prosent, skriver Wall Street Journal.


Da nyhetene om frekvensproblemene ble kjent, falt aksjene til Vimpelcom og Mobile Telesystems med 4,1 og 91, prosent i går.

Til toppen