RESULTATERFINANS

Telenor Mobil i konflikt med NetSystem

Telenor Mobil ønsker så langt ikke å la NetSystem få tilgang til sitt nett i Norge. De to selskapene er nå formelt til megling hos Post- og teletilsynet (PT).

Jørgen Christiansen
6. juli 1998 - 15:43

NetSystem har en erklært målsetning om å tilby integrert fastlinje og mobil tele- og datakommunikasjon i alle de nordiske landene. Selskapet baserer seg på bygge såkalte intelligente nettverk som kjører trafikken via eksisterende aktørers infrastruktur.

I Norge forhandler NetSystem med flere aktører om samtrafikk, og med Telenor Mobil om såkalt nasjonal roaming, altså retten til å la sine abonnenter bruke Telenor Mobils nett. Forhandlingene med Telenor Mobil førte ikke frem, og i slutten av april gikk de to selskapene til megling hos Post- og teletilsynet (PT).

- Vi avventer nå et utspill fra PT, sier informasjonssjef Anne Karin Augland i Telenor Mobil.

- Den første meglingsperioden utløper i slutten av juli, da har PT muligheten til å påtvinge partene en løsning. Venter dere på et slikt utspill?

- Det eneste jeg kan si nå er at vi er inne i en meglingsperiode hvor alle partene kommer med sine utspill. Perioden løper til etter sommeren, sier Augland.

Heller ikke hos NetSystem er en villig til å gi spesielt mye informasjon om meglingen, men Detlef Stübe i NetSystem bekrefter at Telenor Mobil ikke vil gi selskapet tilgang til nettet.

- Er det betingelsene for en tilgang dere diskuterer, eller er det prinsippet om tilgang?

- Det er prinsippet om tilgang som nå diskuteres, sier Stübe til digi.no.

I Danmark har tilsvarende forhandlinger medført at NetSystem har innklaget mobiloperatøren Sonofon for EU-kommisjonen, med henvisning til EUs konkurranselovgivning. (Se beslektede saker i høyre marg).

NetSystem er også i forhandlinger med Telia Mobile i Sverige og med en tilsvarende aktør i Finland.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.