Telenor Mobil samarbeid med Fast

Fast Search & Transfer skal samarbeide for å utvikle nye mobile internettjenester. Fast skal blant annet hjelpe til med å gjøre Telenorportalen djuice.com til en suksess.

Fast Search & Transfer skal samarbeide for å utvikle nye mobile internettjenester. Fast skal blant annet hjelpe til med å gjøre Telenorportalen djuice.com til en suksess.

Fast Search & Transfer og Telenor Mobile Communications (Telenor Mobil) har inngått en partneravtale om felles utvikling av mobile Internett-tjenester.

I tre år fremover skal selskapene samarbeide om å utvikle løsninger innenfor søkefunksjoner, posisjonering, og multimedia for mobile Internett-portaler. Samarbeidet skal skje gjennom prosjekter hvor selskapene bidrar med felles utviklingsressurser. Det melder selskapene om i en pressemelding.

- Det er spennende når to norske selskaper med store internasjonale ambisjoner går sammen om å investere i teknologi innenfor mobilt Internett, sier Arve Johansen, administrerende direktør i Telenor Mobile Communications. Han sier videre at samarbeidsavtalen er strategisk viktig for Telenor Mobil i utviklingen av nye mobiltjenester, samt utvikling av mobilportalen djuice.com.

- Vi regner oss for å ha den mest avanserte teknologien for å gjøre informasjon på Internett tilgjengelig fra mobile terminaler, sier Rob Fisher, toppsjef i Fast.

- Dette inkluderer søk, alarmer og kompresjonsteknikk for bilder og video, både for dagens og neste generasjons mobile terminaler. Vi synes det er spennende å samarbeide med Telenor Mobile Communications om å ta i bruk og markedsføre denne teknologien, fortsetter Fisher i pressemeldingen.
John M. Lervik, teknisk sjef i Fast, tror kombinasjonen av Fasts kunnskaper innenfor teknologi sammen med Telenors erfaring fra markedet innenfor mobilkommunikasjon burde kunne gi løsninger som kan slå til på verdensmarkedet.

Til toppen