BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor-monopolet over i Expert

I fjor sikret Telenor seg en forlengelse av en eksklusiv distribusjonsavtale med Expert-kjeden for sine egne mobilprodukter. Nå brytes Telenormonopolet og Expert åpner også for konkurrenten NetCom med konsernsjef Barbara Thoralfsson (bildet) i spissen.

Frode Eriksen
21. des. 2001 - 08:46

Hovedkonkurrenten til Expert Eilag, Elkjøp, har lenge holdt åpent for flere mobilprodukter. Nå følger Expert etter og gir NetCom og konsernsjef Barbara Thoralfsson tilgang til kjedens butikkhyller på 350 steder over hele Norge.

- Vi ser at markedet er i stadig endring, og tar derfor inn flere leverandører på mobilsiden, sier administrerende direktør i Expert Norge, Trygve Holtskog til Finansavisen.

Endringene han trolig tenker på er stadig lavere nysalg, men stadig større erstatningssalg. At Telenor Mobils markedsandel også er fallende kan tyde på et ønske om å opprettholde volumet på mobilsiden.

Expert er nemlig en av landets største mobilselgere og har en markedsandel på vel 20 prosent, med vel 200.000 solgte abonnement og fornyinger årlig.

Informasjonssjef i NetCom, Guri Wormdahl sier til avisen at den nye distribusjonskanalen betyr mye for selskapet. NetCom har generelt sett hatt et godt distribusjonsår. I januar i år sikret selskapet seg kjeden Telebutikken som tidligere bare hadde solgt Telenor Mobils produkter. Telebutikken er en kjede som har sikret seg svært lukerative lokaler i kjøpesentre landet over.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.