BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor møter domene-veggen

Et Hongkong-selskap kom Telenor i forkjøpet og registrerte "telenor.com"-domenet. Telenor ønsker seg domenet, men frykter oppmerksomhet om saken, som kan drive prisen i været.

Frode Eriksen
5. feb. 1998 - 12:42

Telenors internasjonale aktiviteter må skje med utgangspunkt i domenet "telenor.no". For domenet "telenor.com" ble registrert allerede i august 1996, og eies i dag av et Hongkong-registrert selskap.

- Det er klart vi gjerne skulle hatt det. Problemet oppstår jo først når det blir blest om det, da øker gjerne prisen, sier pressetalsmann i Telenor, Dag Melgaard, til Nettavisen.

Telenor vil kontakte eieren av domenet, som Telenor har visst om en god stund. Melgaard utelukker overfor avisen ikke at konsernet kan komme til å betale for navnet. - Pris blir nok et vesentlig tema, sier han

Informasjonsdirektør i Telenor Nextel, Arne Cartridge, vil ikke kommentere den konkrete saken, for han har egne problemer å stri med.

I USA finnes det nemlig en mobiloperatør som heter Nextel, og de kjøpte i sin tid sitt domene "Telenor Nextel" fra domenets asiatiske eiere.

- Det er interessant å eie com-domenet med tanke på en internasjonal lansering, sier Cartridge til digi.no

For Telenor Nextel kan det kanskje være en trøst at domenet "telenornextel.com" er ledig, i hvert fall ennå.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.