Telenor møter iltre kunder i nettmøte

Telenor vil bruke et nettmøte for å diskutere den nedleggingstruede News-tjenesten med brukerne.

Telenor vil bruke et nettmøte for å diskutere den nedleggingstruede News-tjenesten med brukerne.

Nettmøter er langt fra noe nytt, de arrangeres i nettavisene nesten hver dag. Men da er målet vanligvis at fans skal få stille spørsmål til en kjendis, gjerne en Idol-finalist.

Når Telenor i dag åpner et nettmøte, er det for å prøve å finne en løsning på hva de skal gjøre med Usenet-tjenesten til selskapets Internett-abonnenter. Usenet, også kjent som "News" eller "diskusjonsgrupper", var blant de mest populære Internett-tjenestene før weben oppsto.

– Det er få brukere av tjenesten, og det er en dyr tjeneste i forhold til det, sier Atle Lessum, informasjonssjef i Telenor.

Med denne begrunnelsen meldte Telenor nylig at de ville legge ned denne tjenesten 1. mai. Men de ble overrasket over hvor mange protester de mottok, forteller Lessum.

– Det kan se ut som det har vært få, men fornøyde brukere. Det er flere som har reagert, sier han.

Lessum forteller at Telenor nå har gjort seg noen tanker om hva hvordan de kan løse problemet. Men før de tar noen beslutning vil de vite mer om brukernes ønsker og behov.

– Vi trenger konstruktive tilbakemeldinger, ikke bare utskjellinger, da blir det lettere for oss. Vi har noen ideer, men jeg lover at vi ikke har konkludert på forhånd hva de skal gjøre, sier han.

Hvis nettmøtet blir en suksess mener Lessum denne kontaktformen med brukerne kan bli tatt i bruk flere ganger, gjerne før en endring blir besluttet. Han har god tro på at folk vil være engasjerte nok til å stille opp.

– Det er mye som engasjerer i forhold til det vi driver med, sier han.

Nettmøtet foregår i dag, fredag 29. april 2005, og du finner det ved å følge denne lenken: online.no: Nettmøte om News.

Til toppen