BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor møter irsk mur

Telenor får slett ikke drahjelp i arbeidet med å overta det irske teleselskapet Esat Telecom. Styreleder i Esat-styret og konsernsjef, Denis O'Brien, sier at Telenors bud er totalt utilstrekkelig. Han ber aksjonærene avvise budet.

Frode Eriksen
6. jan. 2000 - 13:07

Esat-styret behandlet Telenors siste bud på et styremøte onsdag og konkluderte med å råde aksjonærene til å si nei til Telenors bud på 1,9 milliarder dollar, eller 85 dollar per aksje. Dette til tross for at Telenor har valgt å øke budet fra tidligere 1,6 milliarder dollar og 72 dollar per aksje.

Budet er i kontanter, men heller ikke dette hjelper på O'Briens holdning til Telenors initiativ. Denis O'Brien er foruten å være toppsjef, også en av de største aksjonærene i Esat Telecom, og hans ord veier så tungt at Telenor i det lengste har forsøkt å få han til å akseptere budet.

- Telenors totalt utilstrekkelige bud viser at selskapet ikke forstår vår forretning, sier O'Brien, og viser til at aksjen for tiden handles over budet fra Telenor. Han ville overfor Dow Jones Newswires ikke kommentere om selskapet var i diskusjoner med andre potensielle kjøpere.

I et forsvarsdokument publisert onsdag fra styret i selskapet heter det at Telenors tilbud ikke reflekterer verdien på Esats portefølje eller selskapets vekstpotensiale.

Esat-eierne må bestemme seg for om de aksepterer Telenors bud før 14. januar.

Administrerende direktør i Telenor International, Morten Karlsen Sørby, konstaterer at Esat-styret har avvist budet, men mener likevel at Telenors bud er godt. - Nå er det opp til aksjeeierne å avgjøre.

Styret i Telenor Ireland AB, som er selskapet som formelt har framsatt tilbudet på Esat-aksjene, gjentok sitt bud på Esat onsdag like etter styremøtet og argumenterer med at budet er godt sammenlignet med gjennomsnittspisene på Esat-aksjen før budet ble framsatt.

Telenor samarbeider med Esat Telecom i dag gjennom Esats mobilselskap Esat Digifone, der de to selskapene eier 49,5 prosent hver.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra