TELE-KOMMUNIKASJON

Telenor nede for telling

Feil rammer mobilnettet i hele landet.

Telenor opplever fredag store driftsproblemer.
Telenor opplever fredag store driftsproblemer. Bilde: Per Ervland

Ved 14-tiden er det umulig å få tak i Telenors informasjonsavdeling på telefon. Kunder fra alle deler av landet erfarer at mobilnettet er nede.

- Vi opplever for tiden feil på vårt mobilnett. Det kan tyde på at det er en større fellesfeil som rammer flere landsdeler og vi venter fortsatt på info rundt dette. Vi vil komme med oppdatering fortløpende etterhvert som vi får mer informasjon. Vi beklager meget ulempene dette medfører, skriver selskapet på sin Facebook-side.

Samme sted renner det nå inn kommentarer, der det blant annet påpekes at kollapsen også rammer andre mobilselskaper som benytter seg av Telenors infrastruktur. Dette gjelder blant annet Ventelo, Talkmore, Ludo og Djuice.

På twitter bekrefter selskapet at feilen berører hele landet, men også enkelte kunder i utlandet melder at de er berørt. I en driftsmelding fra Ventelo fremgår det at feilen for deres vedkommende oppsto klokken 13.40 fredag. Status i skrivende stund er at «feilsøking pågår».

E24.no har fått kontakt med ansatte i Telenor per e-post. «- Vi har en applikasjonsfeil som påvirker kapasitet for tale og data. Håper den er løst innen kort tid».

- Vi opplever for tiden feil på vårt mobilnett. Feilen rammer både mobil tale og SMS flere steder i landet. Fasttelefonnettet er ikke rammet av feilen. Vi jobber nå for å rette feilen, og vi beklager den ulempe denne feilsituasjonen medfører for våre kunder, skriver informasjonsjef i Telenor Kristin Tønnessen i en e-post til digi.no.

Årsaken til nedetiden ligger i feil på en server som oppsto klokken 12.21, opplyser Telenors dekningsdirektør Bjørn Amundsen til Aftenposten.

Nødsamtaler rammet

Utfallet i mobilnettet skal i Sogn og Fjordane ha medført problemer for nødetatene.

- Vi har vansker med å få inn telefonsamtaler til AMK-sentralen. I tillegg er det problematisk å kommunisere ut til vårt ambulansepersonell med mobiltelefon, sier ambulansesjef Stian Sægrov til NRK.

Mobilnettet til Netcom er ikke påvirket. Kommunikasjonssjef Øyvind Vederhus svarer slik før digi.no rekker å presentere oss eller stille spørsmål:

- Neida, vi har ikke trøbbel.

Han kan fortelle at når Netcom-kunder forsøker å ringe kunder med Telenor-abonnement er det nå stille i den andre enden.

Vederhus sier at systemene deres fanger opp at «en del» samtaler ikke går igjennom mot Telenor, men har ikke oversikt over omfanget.

    Les også:

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.