BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor nest største eier i Intelsat

Satellittjenester er et viktig vekstområde for Telenor. Nå øker Telenor eierandelen i den internasjonale satellittorganisasjonen Intelsat til 5,6 prosent og blir dermed nest største eier etter amerikanske Comsat.

Frode Eriksen
13. apr. 1999 - 10:20

Telenor øker eierandelen fra 4,6 til 5,6 prosent som betyr at selskapet blir en større eier i Intelsat enn både Telecom Italia og British Telecom som i fjor var større eiere enn Telenor med henholdsvis 5,16 og 5,68 prosent. Amerikanske Comsat er største eier i Intelsat med 20 prosent.

- Intelsat er en viktig del av våre tjenester. Det er viktig for Telenor å benyttte anledningen til å styrke investeringene i Intelsat i forbindelse med restruktureringen som skal gjøre Intelsat til en mer konkurransedyktig organisasjon, sier administrerende direktør i Telenor Satellite Services, Pål Sørensen.

Intelsat sine 143 medlemsnasjoner har via ulike teleselskap skutt inn $ 1,8 milliarder (14 milliarder kroner) for å drive organisasjonens 19 satellitter. Intelsat er en global backbone for internasjonal teletrafikk og omsetter for rundt $ 1 milliard hvert år.

I tillegg til investeringen i Intelsat er Telenor tungt inne i Inmarsat som fjerde største eier og som største eier i systemets mest trafikkerte jordstasjon på Eik.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra