BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor-nett til Luftfartsverket

Luftfartsverket valgte Telenor som leverandør av sitt nye tjenesteintegrerte Stamnett. Stamnettet vil produsere overføringstjenester både for tale og data til Luftfartsverkets administrative og operative behov og baseres på Telenors nye Nordicom-nett. Kontrakten har en verdi på 21 millioner over tre år.

Øystein Kvistad
17. okt. 1997 - 13:02

Stamnettet vil utplasseres i Luftfartsverkets 12 regioner og være dets nervesystem i mange år fremover. Nettet opereres med et ekstremt krav til oppetid, bl.a. fra EuroControl, som er øverste organ for lufttrafikkavvikling i Europa. Telenor har ansvar for service av oppetid på utstyrsleveransen, mens Luftfartsverket selv står for den generelle driften av sitt eget nett.

- Kontrakten er av stor betydning for Luftfartsverkets operative drift og selvfølgelig også for vår videre IT-utbygging, sier teknisk direktør Bjørn Vinge i Luftfartsverket i en pressemelding.

- Satsingen er viktig for Luftfartsverket, både med hensyn til driftssikkerhet og ikke minst for å holde IT-kostnader nede på et forsvarlig nivå, selv om det stilles ekstreme krav både til leveranse og drift, sier Vinge.

- Dette er en strategisk viktig kontrakt for Telenor. Luftfartsverket er en viktig kunde som vi ønsker å utvikle et langvarig forhold til. Stamnettkontrakten er en god start for et videre samarbeid, sier Helge Sæthershagen i Telenor.

Avtalen innebærer leveranse av nettjenester basert på Telenors Nordicomnett, og leveres som Managed Bandwidth Services (MSB).

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.