Telenor nøler med bruksprising på ADSL

Telenor vurderer å ta betalt etter bruk av ADSL, men selskapet har åpenbart vanskelig for å bestemme seg.

Telenor vurderer å ta betalt etter bruk av ADSL, men selskapet har åpenbart vanskelig for å bestemme seg.

30. april sjokkerte Telenor-sjef Tormod Hermansen Internett-Norge ved å fortelle at man vurderte å kutte fri bruk av ADSL og innføre prising etter bruk i stedet.

Dette førte til en proteststorm, til tross for at prising etter bruk kanskje ikke er en dårlig nyhet for den jevne bruker. For Telenor og analytikere påpeker at et lite mindretall, kanskje 10-20 prosent, står for halvparten av kapasitet og dermed Telenors kostnader.

Les også

En pris-etter-bruk burde derfor hvertfall føre til lavere priser for mange, men øke prisen for blant annet eiere av privat internettservere. Men Telenor kan ha fått kalde føtter etter proteststormen. For beslutningen om stopp fri bruk og en eventuell prisstruktur for bruk lar seg vente på.


- Det vil ikke skje noe på denne siden av sommeren. Vi vil fortsette å arbeide med dette frem til midten av august - da vil vi offentliggjøre en beslutning om vi går over til pris på bruk og eventuelt hvordan dette vil fungere, sier informasjonssjef i Telenor Plus, Atle Lessum, til digi.no.

Til toppen