BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor-notering krasjer kurstjenester

Første dag for notering av Telenor-aksjen har ført til en strøm av oppslag på Oslo Børs sine websider. Med resultat at tjenesten falt ut.

Helge Lunde
4. des. 2000 - 13:50

Flere av de store kurstjenestene i Norge har i morgentimene i dag hatt problemer. Ikke unaturlig når 50.000 småsparere som skal inn for å sjekke kursen på sine nyinnkjøpte Telenor-aksjer.

Oslo Børs sine egne websider er blant de som har hatt problemer, og formelig møtt veggen i form av massiv trafikk.

Når man gikk inn på www.ose.no, fikk man nemlig meldingen om at "There was a communication problem" og en henstilling om "try this connection later". Med andre ord var tjenesten ikke tilgjengelig.

Børsen selv sier at det var en server som slet litt grunnet den store trafikken, men at man nå har fått ryddet litt og etterhvert fikk etablert en bedre og mer stabil løsning som skal klare både 50.000 småsparere og andre som vil inn på sidene. Det var med andre ord ikke selve handelssystemet, som bukket under for presset, men tjenesten som levere kursinformasjonen. Handelssystemet hvor alle transaksjonene av børsens aksjer og Telenor-aksjen skjer, har vært oppe og gått hele tiden, og ikke hatt nevneverdige problemer.

Les om Telenors første dag på børsen:

Nå kan man si at det kanskje har vært like greit at man ikke har funnet frem til noen verdi på Telenor-aksjen, for den har falt jevnt og trutt helt siden første handel i dag.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.