BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor Novit i sluttforhandlinger med Postbanken

Under et styremøte i går kveld ble det avgjort at det blir Telenor Novit som går videre i forhandlingene om levering av nytt datasystem til Postbanken. Når systemet er ferdig installert i 1988-1999 vil Statens Datasentral ta over driften.

Eirik Flaa
21. mars 1997 - 11:00

Telenor-eide Novit går inn i sluttforhandlinger med Postbanken etter at hovedkonkurrenten Fellesdata kom til kort i en nylig avsluttet anbudsrunde. Novit skal med bistand fra underleverandørene SDS og Andersen Consulting levere Postbankens nye IT-plattform, dersom kontraktsforhandlingene går etter planen. Novits to hovekonkurrenter frem til anbudsrundens avslutning var:

1. Fellesdata

2. En allianse mellom Posten og Andersen Consulting, med SDS som ansvarlig for driften.

- Jeg kan bekrefte at Fellesdata ikke kom videre, sier administrerende direktør i Novit, Bjørn Tronsen, til digi:data. Han vil ikke kommentere hvor mye penger det er snakk om, men kan bekrefte at det er en stor og viktig kontrakt.

Postbanken på sin side, kan også bekrefte avgjørelsen. Divisjonsdirektør for betalingsformidling og IT, Petter Standal, forklarer overfor digi:data at avgjørelsen ikke ble tatt kun på bakgrunn av pris.

- Alle tilbyderne tilfredsstilte de kravene vi satt til kostnadsreduksjoner. Vi tok beslutningen utfra andre kriterier, sier Standal, til digi:data. Han legger til at Postbanken planlegger å spare 250 millioner kroner i året etter at det nye systemet er innført i 1998 eller 1999. Statens Datasentral (SDS) vil på ferdigstillelsestidspunkt overta driften av Novit-systemet

- Vi hadde i 1996 kostnader på tilsammen 650 millioner kroner. Det er dette vi ønsker å redusere med det nye systemet, sier Sandal som forklarer at omleggingen også vil føre til omstruktureringer av bemanningen i Postbanken.

- Det vil bli andre oppgaver for endel av våre ansatte, sier Sandal, som lover at det ikke vil være snakk om oppsigelser som følge av den omfattende rasjonaliseringen på IT-siden. Heller ikke Sandal vil gå ut med omfanget av kontrakten men forklarer at den er "stor"

Systemet som Novit skal implementere er et nyutviklet system som går under betegnelsen "Bank". Hvis alt går etter planen vil arbeidet med å gå over til det nye systemet starte allerede til høsten. I korte trekk har Postbankens prosjekt om ny IT-plattform tre hovedformål:

1. Reduksjon i tid og kostnader for å ta frem nye produkter og tjenester

2. Forbedring av kvaliteten på bankens IT-tjenester

3. Reduksjon av bankens samlede IT-kostnader

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.