Telenor og andre kutter mobilprisene

Telenor og fem andre store europeiske mobilselskaper skal halvere prisene for mobilbruk i utlandet, men det vil ta litt tid.

Telenor og andre kutter mobilprisene

Telenor og fem andre store europeiske mobilselskaper skal halvere prisene for mobilbruk i utlandet, men det vil ta litt tid.

Det har siden midten av 90-tallet vært dyrt å ringe med mobilen når du er i utlandet, enten på ferie eller jobb. For eksempel har et fransk mobilselskap har ikke bare tatt lokal takst når en nordmann som er i Paris har ringt et fransk telefonnummer.

Ofte har de utenlandske telefonselskapet lagt både doblet og tredoblet regningen og sendt den til Telenor eller Netcom som så legger den på sin kundes mobilregning. Dette kalles et roamingpris. Det legges også store roaming-påslag når nordmenn ringer hjem til norske telefonnummere eller når de mottar telefonsamtaler og er i utlandet.

Tidligere i våres gikk lanserte EU tiltak for å kutte roamingprisene, men de nasjonale teletilsynene har protestert. Likevel vil mange kunder til neste år få redusert mobilregningene sine.

    Les også:

Seks store europeiske mobilselskaper har gått sammen om en avtale som skal halvere roamingprisene de krever av hverandre når deres kunder er på besøk i hverandres nettverk. Selskapene er T-Mobile, Orange, Telecom Italia, og Wind.

Det viktigste og kanskje mest oppsiktsvekkende er at også både Telenor og erkekonkurrenten TeliaSonera skal kutte prisene overfor hverandre.

- Vi har registert at EU at ønsker å kutte roamingprisene, og derfor går vi ut i forkant. Kutten vil skje i to runder, den første i oktober og den andre i oktober 2007.

De seks selskapene innfører en fast roamingpris mot hverandres kunder på først 0,45 euro i minuttet og så 0,36 euro.

- Dette er en god nyhet for norske telekunder. Dette kan resultere i halverte ringepriser når man er i utlandet, men det kan være andre elementer som spiller inn i regnestykket, forteller Arild S. Johannessen, informasjonssjef i Telenor til digi.no.

Til toppen