Telenor og Canal+ inngår forlik

De kastet dritt på hverandre i Namsretten, men nå råder igjen idyllen mellom Stig Eide Sivertsens Telenor Plus og franske CANAL+.

De kastet dritt på hverandre i Namsretten, men nå råder igjen idyllen mellom Stig Eide Sivertsens Telenor Plus og franske CANAL+.

CANAL+-gruppen og Telenor har signert en endelig avtale vedrørende salg og overdragelse av aksjene i Canal Digital. Avtalene fra juli 2001 om eksklusiv distribusjon av Canal+-gruppens kanaler i Nord Europa gjelder fortsatt, opplyser Telenor i en pressemelding.

Dermed er det klart at Canal+-gruppens aksjer i det digitale tv-distribusjonsselskapet Canal Digital AS selges til Telenor, samtidig som at Stig Eide Sivertsens selskap eksklusivt kan distribuere Canal+ nordiske premium tv-kanaler og pay-per-view-filmer på Canal Digital.

Les mer om rettssaken og oppkjøpet:

Den endelige avtalen innebærer at Telenor betaler en totalsum på 2,15 milliarder kroner kontant (290 millioner euro) for overtakelse av Canal+-gruppens 50 prosent andel av aksjene i Canal Digital. I den opprinnelige avtalen fra i fjor sommer skulle Telenor betale 1,9 milliarder kroner kontant (257 millioner euro), samt en utsatt betaling på 500 millioner kroner (66 millioner euro), avhengig av resultatoppnåelsen i Canal Digital (til sammen 2,4 milliarder kroner).


Ved overtakelsen, som skjer ved kontant betaling, vil Telenor bli eneeier av Canal Digital.

Distribusjonsavtalene er til behandling i EU-kommisjonen. Partene er også enige om å avslutte voldgift rundt overtagelsen, i det det er oppnådd full enighet med denne avtalen.

Til toppen