RESULTATERFINANS

Telenor og DnBs nettsatsing dempes

Telenor og DnB skulle lage Norges viktigste Internett-markedsplass. Nå har sjefen sluttet og ambisjonene skaleres ned.

7. mars 2001 - 13:38
Telenor ASADen norske Bank ASDoorstep ASdigitoday.noDnB/Telenors nettbutikk har stoppet opp

Doorstep vil ikke konkretisere endringene, men det er klart at ambisjonene er redusert. Den opprinnelige planen var å lage en markedsplass med eksklusiv betalingssystemer som bare Doorstep skulle bruke. Men tidligere i dag ble en av grunnstenene i satsingen, Zebsign, fusjonert med konkurrenten Posten Ergosign. Zebsign er et system for å signere transaksjoner på Internett med mobittelefonen din. Les om fusjonen: Telenor og Posten skal sikre Internett sammen

- Kollapset i Internett-bransjen har gjort Telenor og DnB mindre optimistiske. De tør ikke å satse så tøft som de planla for et år siden, sier en kilde i bransjen digitoday.no har snakket med. Nå planlegger man en markedsplass uten eksklusive betalingssystemer. Dermed blir det langt enklere å kopiere Doorstep.

Etter hva digitoday.no forstår var det også stor motstand fra mektige avdelinger i Telenor om å gi fra seg Internett-initiativet til Doorstep.

En ytterligere faktor bidrar til bildet om reduserte ambisjoner: På mandag sluttet administrerende direktør Knut Oppegaard. Han går tilbake til Telenor Mobil.
- Det Doorstep skal gjøre tar mer tid og blir dyrere enn det vi trodde. Etter at planen ble endret, ligger min kjernekompetanse tettere opp mot Telenor Mobil, sier Oppegaard i en knapp kommentar til digitoday.no

Hans arvtager er tidligere markedssjef i selskapet, Ann-Kristin Hageløkken. Hun hevder at planene er ikke er endret i nevneverdig grad - Doorstep er bare forsinket.

- Vi skal fremdeles lage en markedsplass der Telenor og DnBs kunder skal kunne handle trygt. Vi har allerede signert avtaler med de første vare- og tjenesteleverandørene som skal delta. Når vi åpner markedsplassen er ikke bestemt, men vi sikter mot tredje kvartal, forteller Hageløkken til digitoday.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.