BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor og Ericsson arbeider for UMTS +

Telenor og Ericsson har innledet et samarbeid for å tilby ny trådløs aksess til tredje generasjons mobilsystem, UMTS, tilsvarende HiperLAN/2-standarden.

Frode Eriksen
30. mars 2001 - 15:53

Avtalen innebærer at Telenor og Ericsson vil utvikle og tilby en utvidet radioaksessteknologi til UMTS-nettet, slik at brukerne av dette systemet kan tilbys flere og kraftigere tjenester.

En slik løsning vil både gi ekstra trafikkapasitet i offentlige rom som flyplasser og messeområder, og gi rask Internett-tilgang for folk på farten. Mobilitetshåndtering vil være slik brukeren er blitt vant med fra eksisterende mobilsystemer. Løsningen tar også sikte på å kunne benytte UMTS-funksjonene for autentisering, kryptering og taksering med mindre modifikasjoner.

- Mobiloperatøren vil ha stor nytte av å kunne innlemme en ekstra radioaksess av WLAN-type i sin UMTS-plattform. Dette vil utvide tjenestetilbudet for operatørens kunderbetraktelig. Vi ser med stor forventning frem til et samarbeid med Ericsson, sier administrerende direktør for Telenor Mobil, Ingvild Myhre.

Administrerende direktør for Ericsson Norge, Tor Ø. Frydenberg, sier avtalen med Telenor er et naturlig steg videre etter Telenors valg av Ericsson som hovedleverandør av 3. generasjons utstyr.

Samarbeidet vil konsentrere seg om de tekniske og kommersielle mulighetene til å integrere et aksessnett av type HiperLAN/2 til den eksisterende UMTS-arkitekturen. Etter en grundig studie av disse, har partene til hensikt å utvikle en pilot for å verifisere integrasjonen, samtidig som den vil gi de samarbeidende parter verdifull innsikt og erfaring med en plattform av denne typen. Lengden av dette samarbeidsprosjektet er i utgangspunktet satt til 15 måneder, men kan utvides.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.