BEDRIFTSTEKNOLOGI

Telenor og Holmlia Kabel-TV inngår telesamarbeid

For første gang inngår Telenor en avtale med et kabel-TV selskap om bruk av TV-kabel til alle typer telefoni og aksesstjenester. Samarbeidspartner er Holmlia Kabel-TV med sine vel 4.400 husstandsabonnenter på Holmlia i Oslo.

Frode Eriksen
1. okt. 1997 - 11:14

Holmlia Kabel-TV har de siste månedene vært i forhandlinger med Telenor og Telia om bruk av selskapets TV-kabel til andre typer tjenester enn bare kringkasting. Nå inngår kabel-TV selskapet en avtale med Telenor, i første omgang for tre år, der en rekke nye aksesstjenester skal tilbys beboerne på deres eksisterende kabelnett.

Holmlia Kabel-TV er forbrukereid og representerer vel 13.000 beboere og 4.400 husstander. Et samarbeidsforum med deltakere fra kabelselskapet og Telenor skal settes ned for å se på behov, ønsker og muligheter for nettet og nye tjenester.

At avtalen offentliggjøres i dag er neppe tilfeldig, siden Telenor og Holmlia Kabel-TV i går avsluttet sitt forsøksprosjekt med Internett via kabel-anlegget som flere husstander på Holmlia har testet det siste året. Det er Telenor Avidi som i dag leverer kabel-TV til beboerne på Holmlia.

- Med liberaliseringen på telemarkedet trenger vi mer enn noen gang gode samarbeidspartnere for å videreutvikle vårt produktspekter, slik at det tjener kundene, sier administrerende direktør i Telenor Privat, Stein Gustavsen, i en kommentar til avtalen.

- Telenor kom med det beste tilbudet. Avtalen betyr at tjenestene skal utvikles, tilrettelegges og innføres i samarbeid med Holmlia Kabel-TV AS, sier daglig leder for Holmlia Kabel-TV AS, Martin Flølo.

- Tjenestene skal dekke brukernes behov på brukernes premisser så langt som det er mulig. Et annet argument for å velge Telenor er at vårt kabelnett brukes som aksessnett og at både privattelefoner, bedrifter og kommunal administrasjon skal tilbys tjenester gjennom det samme nettet. Forbrukerne våre og selskapet får med avtalen utnyttet de investeringene kabelnettet representerer, sier Flølo.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.
Tekjobb
Se flere jobber
En tjeneste fra